Закарпатська поліція прокоментувала вбивство своєї співробітниці

Головне управління Національної поліції в Закарпатській області поінформулао про ситуацію з колишньою працівницею Берегівського відділу поліції та висловило щирі співчуття родині у зв’язку з непоправною втратою. Про це повідомив відділ комунікації Закарпатської поліції.

У самому ж тексті повідомлення йдеться: “Вчора, 13 червня, кілька місцевих засобів масової інформації поширили публікації про те, що 19 травня до берегівської лікарні поступила пацієнтка, яка за три дні померла. Ці видання стверджують, що медики поставили неправильний діагноз і припускають, що молода дівчина померла від тілесних ушкоджень, отриманих через професійну діяльність у Берегівському відділі поліції.

Головне управління Національної поліції в Закарпатській області висловлює співчуття родині та інформує, що повідомлення від медиків у день поступлення пацієнтки не надходило, так як лікарі не бачили кримінальної складової в історії хвороби. Дівчина в лікарні провела 3 дні, в цей час адміністрація лікарні інформувала Берегівський відділ поліції, що дівчина не відвідує роботу, так як перебуває в медичному закладі. З метою встановлення об’єктивної інформації щодо цієї події, за даним фактом відкрите провадження за ч. 1 ст. 115 ККУ, та призначено додаткові експертизи, в тому числі і на прохання батьків. Їх проводить Закарпатське обласне бюро судово-медичної експертизи. Попередня експертиза показала, що дівчина померла від хвороби. Слідів насильницької смерті на тілі дівчини не виявлено.

Щодо припущення про будь-який утиск чи неправомірну діяльність по відношенню до колишньої працівниці Берегівського відділу поліції, зазначаємо, що так як дівчина працювала в поліції лише з жовтня 2017 року, то перебувала під постійним наглядом старших колег, які її навчали та допомагали в роботі. Будь-які посягання на її права і свободи були б одразу виявлені правоохоронцями і до порушників були б вжитті заходи відповідно до чинного законодавства.

Колектив Головного управління Національної поліції висловлює щирі співчуття родині та близьким чудової людини та поліцейської у зв’язку з непоправною втратою”.