Погода на Закарпатті на сьогодні, 16 червня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепло, але хмарно, місцями грози.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +17, удень – +26 градусів. Ранкове прояснення не зробить великої погоди на фоні похмурого дня в цілому. Ввечері, можливо, пройде дрібний дощ.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +15, удень – +27 градусів.  Ввечері небо, що залишатиметься ясним майже увесь день, затягнеться хмарами. Ранок і день пройдуть без опадів. Увечері можливий дощ із грозою.

У Воловці – +12 уночі і  +22  градуси удень. У Воловці протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Без опадів.

У Сваляві – +14 уночі і  +25 градусів удень. У Сваляві день з самого ранку обіцяє бути ясним, а ввечері погода буде хмарною. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +16, денна – +26 градусів. Ранок у Тячеві очікується ясний, а вдень та ввечері небо буде ховатися за хмарами. Увечері йтиме дощ із грозою.

У Перечині – нічна температура становитиме +17, денна – +26. У Перечині ранкове прояснення не зробить великої погоди на фоні похмурого дня в цілому. Ранок і день пройдуть без опадів. Увечері можливий дрібний дощ.

У Великому Березному – вночі +15, удень – +24 градуси. Похмура погода буде триматися у Великому Березному весь день, вранці очікується недовге прояснення. Увечері йтиме дрібний дощ.

У Берегові та Виноградові – вночі – +16, удень – +26. Ввечері небо затягнеться хмарами, незважаючи на те, що з самого ранку буде триматися ясна погода. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +11, вдень – +23 градуси. Хмарна погода протримається у Міжгір’ї увесь день. Без опадів.

У Рахові буде уночі +12, вдень температура підніметься до +20 градусів. Протягом усього дня у Рахові буде триматися хмарна погода. Без опадів.

16 червня вшановується пам’ять мученика Лук’яна. У народі цей день називали Лука Вітренник, оскільки вітер у цей день був головним персонажем. На Луку найбільше боялись північно-східного вітру, який нібито приносить з собою безперервні дощі, шкідливі при дозріванні жита. Наші пращури уважно слідкували за напрямком вітру: з північної сторони – буде день ясний; прохолодний вітер – може бути дощ з градом; з півдня чи заходу – до негоди; з південного заходу – негода надовго.

zakarpatpost.net