Скандали, гроші, батьки. Що робити закарпатцям, коли руйнується родина. Поради психолога

Побут, гроші, труднощі, тривалі прогулянки і веселі вечірки – тепер все у вас стало спільним. А чи знаєте, що слід зробити, аби ваше сімейне життя було гармонійне?

Створення сім’ї – це новий етап у вашому житті, нові цінності і переконання, нові обов’язки і права, нові погляди на старі проблеми. Зіткнувшись з незнайомою і поки що не зовсім звичною роллю молодої дружини (чоловіка) мимоволі починаєш припускатися багатьох помилок, котрих цілком можна було уникнути. Повірте, немає глухих, безвихідних ситуацій. Всі питання можна вирішити, навіть найскладніші!

Мине якийсь час і ви зрозумієте, що кохання у шлюбі помітно відрізняється від тих почуттів, які ви відчували один до одного на перших побаченнях. Ми змінюємось щодня і наші емоції змінюються разом з нами. Зазвичай значна частина відповідальності за те, як сформувати сімейне життя, наскільки часто виникатимуть сімейні конфлікти і непорозуміння, лягає на ніжні жіночі плечі.

Психологи стверджують, що перший рік після весілля – найскладніший. Тільки вміючи розуміти і вникати в істинність причин сварок та непорозумінь між чоловіком і дружиною, ви зможете зробити ваші стосунки у сім’ї гармонійними та досить теплими.

Нерідко молодята припускаються одних і тих же помилок. Існує кілька заборон для сімейного життя, про які слід пам’ятати завжди. Отже, чого категорично не можна робити:

Втягувати у ваші конфлікти батьків, родичів та друзів. Ваші стосунки належать лише вам, тому не варто розповідати про кожне непорозуміння навіть найближчим друзям.

Тягти сімейний віз самотужки. Якщо ви (дружина) погодитися на роль робочої конячки, чоловік дуже швидко до вас охолоне, і колишні почуття минуть.

Скандали через дрібниці, навіть через пізнє повернення чоловіка до дому. Якщо ти, дружина, ніжна і ласкава зі своїм коханим, він завжди поспішатиме повернутися у ваше сімейне гніздечко. Пам’ятайте, чоловіки полюбляють затишок, постійність і турботу.

Шукати в шлюбі грошову вигоду. У фінансовому питанні насамперед слід розраховувати кожному на себе. Ні чоловікові, ні дружині не сподобаються постійні фінансові претензії, якщо кожен з вас не намагатиметься самостійно щось робити для поліпшення ситуації.

Засуджувати і висміювати захоплення. Тоді кожен з вас не буде єхидно посміюватися щодо маленьких слабинок своєї половинки.

Одна з основних причин сімейних конфліктів – боротьба за владу. Сім’ю можна порівняти з бізнесом, в якому завжди повинен бути як перспективний план – на найближчих рік-два, так і глобальний план – на все життя. Якщо у вас сформується власне таке життя, сімейні катаклізми вам не загрожують. У такій сім’ї приймається таке рішення, яке допоможе парі рухатися уперед, і головним у сім’ї буде той, хто на цей момент веде сім’ю, а роль ця може час від часу переходити від одного до другого .

Якщо у вашій сім’ї періодично виникають суперечки, не засмучуйтеся – усі психологи погоджуються, що без сварок і образ сімейні стосунки просто неможливі. Люблячому подружжю навіть необхідно вряди-годи з’ясувати стосунки, часом бурхливо, щоб мати можливість повноцінно виявити свої почуття. Головне при цьому – не замовчувати проблему і вміти слухати іншого. Така щира і відверта поведінка принесе більшої користі, ніж різні маніпуляції.

Ольга Чепур

zakarpatpost.net