Закарпатець розповів, чому якщо кота довго поїти молоком, у нирках з’явиться камінь

Сьогоднішнім гостем прес-центру закарпатської газети «НЕДІЛЯ» є людина, яка не просто на словах знає про живу їжу, але й дотримується  правильного раціону. Олег БЛАЖІВСЬКИЙ на власному досвіді переконався, що натуральні продукти і сироїдіння здатні творити дива. Тож ми попросили розповісти його про м’ясну та молочну продукцію і її вплив на організм.

Загальновідомо, що м’ясо, молоко та інша тваринна продукція  впливають на процеси старіння. Розкажіть чому?

На процеси старіння м’ясо не впливає, просто дуже складно переварюється. Організм витрачає на це дуже багато ресурсів. Крім того, йде неправильне засвоєння води. Щоб продукти, які піддаються гниттю та бродінню виводилися, треба вживати дуже багато води. І її відповідно організм недоотримує. Тому… якщо квітка не отримує води, вона висихає. Так само із клітинами людського організму. Дитина коли народжується, складається на 86-89% з води, а старі люди – всього на 67%. Тобто, якби вони більш правильно вели себе у плані харчування, то цю вологу вдалося б зберегти. Є різні книжки, у яких описуються місця довгожителів, де люди не старіють. Є такий один острів, на якому немає джерел. Там населення підживлюється тільки дощовою водою, яку збирає з листя дерев. Ті, хто там був, кажуть, що ще таких молодих літніх людей ніколи не бачили. Тобто, 70-80-річні дідусі і бабусі виглядають як 30-річні. Є й інші населені пункти, де середній вік людей більше 100 років. Харчуються вони виключно вегетаріанством, або сироїдінням, або дотримуються дієт, які не містять ні м’ясної, ні молочної продукції.

А що скажете про домашніх тварин. Чим кормити їх?

Якщо кота дуже накормити коров’ячим молоком його пронесе, а якщо кормити довго то в нього у нирках з’явиться камінь. А загалом тварин потрібно харчувати тим, що вони їдять у природі. У мене, наприклад, є кіт і він їсть виключно м’ясну продукцію. Любить печінку, м’ясо. Я його завів до вегетаріанства і він вживає те, що йому подобається. Свинину йому не можна, курятина вся нашпигована антибіотиками, телятину теж не бажано, але він її їсть.

zakarpatpost.net