Голі гори: екологи показали масштаби рубки дерев у Закарпатській області. ВІДЕО

Активісти «Лісової варти» WWF виявили масштабні суцільні рубки в Усть-Чорнянському лісництві, що у Закарпатській області.

Про це повідомляє прес-служба WWF Україна, пише zik.ua.

Проаналізувавши супутникові знімки експерти виявили 50 гектарів оголених схилів, де вели рубки кілька попередніх років. Також вони з’ясували, що у лісництві планують суцільно-санітарні вирубки ще на площі понад 13 гектарів.

Екологи запідозрили порушення та вирушили на територію рубок. Проте у селищі Усть-Чорна кілька десятків невідомих осіб переважно міцної статури перекрили міст, який вів до лісосіки, і влаштували словесну перепалку.

Активісти були змушені викликати поліцію. Втім, троє полісменів не змогли забезпечити того, щоб перевірка таки відбулася. Наступного дня екологам та журналістам вдалося потрапити на лісосіку: частині групи – вночі, а іншій – вдень у супроводі Національної поліції.

«Коли нам нарешті вдалося потрапити на місце, ми були вражені масштабом суцільних вирубок. Вибірково оглянувши пні свіжозрізаних дерев, ми виявили, що відсоток хворих дерев може бути значно меншим, ніж зазначений у документації», – розповів координатор проекту «Лісова варта» Дмитро Карабчук.

zakarpatpost.net

Масштаби вирубки в Усть-Чорній

Ви, напевно, бачили прямі включення Лісової варти із Закарпаття. Наша команда і Державна екологічна інспекція України у супроводі Головне управління Національної поліції в Закарпатській області таки потрапили на лісосіку, куди нас намагалися недопустити. Журналістам Стоп корупції Телеканал ZIK Texty.org.ua також вдалося туди дістатися – комусь вночі, а комусь – непомітно вдень.За допомогою дрона ми відзняли побачене, а це – близько 50 гектарів суцільно зрубаного лісу. Ще 13 гектарів тут почали рубати незважаючи на "період тиші". Зараз ведеться слідство. Більше про виїзд та порушення, які Лісова варта зафіксувала разом з інспекторами тут: http://bit.ly/2JWqj9k

Publiée par WWF в Україні sur lundi 18 juin 2018