Коли на Закарпатті з’явиться копчене вино із шовдаря?

Закарпаття славиться домашнім вином та різними м’ясними стравами. Але цього разу мова піде про напої. Працьовиті ґазди із року в рік представляють наш край на різноманітних фестивалях і пригощають продуктами власного виробництва як закарпатців, так і туристів.

Те, що виноробство у нашому краї розвивається, це добре. Але чи може область конкурувати з іншими? На жаль, асортимент напоїв назвати широким доволі важко.

Здавалося б, чому… вина в нас дійсно багато, та й земля щедра на усілякі сорти винограду. Але ж наші сусіди вміють здивувати ще більше. У Львові, скажімо, продають вино навіть із меду та троянди, настоянки з імбиру, яблук,  малини, полуниці, абрикосів, усілякі наливки, лікери мигдалевий, до кави, з горіхів… перераховувати можна ще дуже довго.

Такий вибір є вражаючим і очевидно серед такого асортименту охочих придбати щось незвичне знайдеться набагато більше, ніж бажаючих скуштувати традиційні закарпатські вина.

Ціни на товар теж різні. Для прикладу, пляшку напівсолодкого трояндового вина можна придбати за 250 гривень. А загалом вартість продукції від 170 до 250 гривень.

Це свідчить про те, що Закарпаттю слід вдосконалюватись, експериментувати, дивувати земляків та гостей чимось новим, невідомим, цікавим. Таким чином ми зможемо зайняти гідну нішу у галузі виноробства не лише на вітчизняному, але й на європейському рівні. Тим більше, що наша природа сприяє вирощуванню величезної кількості рослин, навіть екзотичних.

А, може, як українській столиці копченостей, гурок, ковбас та шовдаря, нам почати робити вино із м’ясними назвами?

zakarpatpost.net