Жирний коцурисько, який тусувався біля 16-поверхівки в Ужгороді загадково зник

Ви чули щось про цього триколірного поїдача фаст-фуду?

zakarpatpost.net уже неодноразово писав про жирне чотирилапе триколірне створіння, що жило біля шістнадцятиповерхівки на проспекті Свободи.

Кіт, що виявився насправді кішкою був настільки габаритним, що йому найбільше полюблялося ліниво лежати на прилавку кіоску з фастфудом і приймати пригощання від щедрих ужгородців.

Часом він ніжився на автобусній зупинці, випрошучи собі їжу від тих, хто чекав на маршрутку.

Лагідним чотирилапий не був, навпаки – дикий норов часто брав гору і любителів погладити його він і кусав, і запускав у руки нігті.

Тим не менше, його всі любили і постійно підгодовували.

Ожиріння призвело до того, що одного разу на кішку напала собака і вона не могла втекти, тож тваринці добряче дісталося. Собака покусав її і сильно розірвав мордочку. Однак із часом рани загоїлися, а триколірний хвостатий зник.

Де поділося це габаритне створіння – невідомо.

Тому якщо комусь відомо про долю поїдача фастфуду, повідомте, оскільки з’явилися бажаючі взяти безпорідну кішку собі і перевести її на правильний раціон харчування.

Також нагадаємо, що надмірне перегодовування тварин призводить не лише до появи різноманітних захворювань, але й до їхньої передчасної смерті.

Тому потрібно знати, чим найкраще годувати домашніх улюбленців. Передусім, як наголошують ветеринари, широко розрекламовані сухі корми є далеко не найкращим варіантом.  Для їх виготовлення, принаймні більшості, використовують не натуральні продукти, а різні відходи: кістки, пір`я, шкури, неякісні субпродукти. Та й вміст мінеральних солей в цих кормах дуже великий. Ці інгредієнти можуть сильно підірвати здоров`я тварини.

Крім того, якщо про те, що коти люблять м’ясо відомо всім, то не всі знають про те, що їх раціон неодмінно повинен містити овочі. Найкращий варіант – цвітна капуста, морква, спаржа, зелена квасоля, приготовані  як окремо, так і в поєднанні з кашами та м`ясом.

Не треба зловживати і молочними продуктами, які можуть викликати розлади травлення. А от хліб та борошняні вироби з котячого меню потрібно взагалі виключити. Саме вони є причиною надлишкової ваги. Риба теж не є основним продуктом домашніх улюбленців. Її можна давати не частіше ніж раз на тиждень.

Отже, дбайте про своїх чотирилапих і нехай вони будуть здоровими.

Володимир ЗАКАРПАТСЬКИЙ, закарпатська газета «НЕДІЛЯ», ексклюзивно для zakarpatpost.net