АНОНС. Сталося диво. Трактор, що мав руйнувати скелю та будинок закарпатського монаха, перекинувся, а водій потрапив до лікарні

Суддя Василь ДАНЮК навіть у радянські часи не боявся виносити рішення, за які міг дорого поплатися 

Обкладинка свіжого номера закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Закарпаття вважається побожним краєм, але колись за релігію можна було опинитись у далекому Сибіру. Покарати за приязне ставлення до духовенства могли будь-кого, навіть суддю, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Сьогодні вже звичними стали нарікання на судочинство, звинувачення суддів у необ’єктивності, упередженості, але чесні і справедливі судді, які не боялися і не бояться виступити проти системи, були завжди. Є вони й зараз.

Закарпатська газета «НЕДІЛЯ» зустрілася з людиною, яка навіть у радянські часи не боялася виносити рішення, за яке могла не просто позбутися посади, а зламати власну долю і мати серйозні життєві проблеми, яка не боялася тиску й погроз КДБ та партійних чиновників і керувалася при винесенні рішень мудрістю й  власною совістю, а не чиїмись вказівками. Василь Данюк – заслужений юрист України, майже 30 років був головою Хустського районного суду, суддею та першим заступником голови Апеляційного суду Закарпатської області, зараз перебуває у відставці за віком.  Загальний стаж у галузі права більше 50 років, наразі займається адвокатською практикою.

За більше ніж 40 років суддівської практики приймав тисячі важливих рішень, але кілька з них вважає особливими, адже йшлося про головне – про духовні цінності та релігію.

Якби не одне рішення, Городилівського монастиря нині б не було.

Як вдалося врятувати монастир від радянської влади? Як хустянин повернув церковні приміщення римо-католицькій та реформатській церквам? Як йому поталанило уникнути покарання за такі сміливі рішення?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері закарпатської газети «НЕДІЛЯ».

Купуйте свіжий номер газети «НЕДІЛЯ» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 21 червня.

zakarpatpost.net