Погода на Закарпатті на сьогодні, 24 червня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні буде все ще холодно, ніж вчора, місцями – дощитиме.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +9, удень – +18 градуси. Хмарна погода протримається увесь день. Увечері йтиме дощ.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +8, удень – +19 градусів.  Вранці небо буде ясним, а вдень вкриється хмарами, які не зникатимуть до завершення дня. Без опадів.

У Воловці – +5 уночі і  +14 градусів удень. Ясною погодою нас цей день не порадує – хмари у Воловці закриють небо вже з самого ранку та протримаються до пізнього вечора. Удень очікується дощ із грозою, ввечері – дощ.

У Сваляві – +6 уночі і  +16 градусів удень. Безхмарним небо буде лише вранці – день та вечір у Сваляві очікуються похмурими. Удень розпочнеться дощ із грозою, а ввечері йому на зміну прийде дощ.

У Тячеві нічна температура становитиме +8, денна – +18 градусів. Небо у Тячеві буде ясним у першу половину дня, а потім воно затягнеться хмарами, які протримаються до кінця дня. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +9, денна – +17. Ясною погодою нас цей день не порадує – хмари закриють небо у Перечині вже з самого ранку та протримаються до пізнього вечора. Удень і ввечері буде йти дощ із грозою.

У Великому Березному – вночі +7, удень – +16 градусів. З ранку до самого вечора у Великому Березному небо буде вкрите хмарами. Усю другу половину дня йтиме дощ із грозою

У Берегові та Виноградові – вночі – +9, удень – +20. Небо майже весь час буде хмарним, вдень можливе невелике прояснення. Уночі – дрібний дощ, але він припиниться ще до ранку. Протягом дня опадів більше не передбачається.

У Міжгір’ї – уночі  +5, вдень – +15 градусів. У Міжгір’ї протягом усього дня погода буде похмурою. Удень, можливо, пройде дощ із грозою, але він закінчиться ще до приходу вечора.

У Рахові буде уночі +4, вдень температура підніметься до +11 градусів. Протягом усього дня у Рахові буде триматися хмарна погода. Без опадів.

24 червня відзначається день пам’яті апостолів Варфоломія і Варнави. У минулі часи в цей день не можна було рвати траву, тому що люди вірили, що по ній катається всяка нечиста сила. Сонячну погоду 24 червня передбачав туман, який вранці стелиться по воді, і мокриця, яка залишається розкритою весь день. Наші пращури помітили, якщо під час сходу сонця стоїть духота, то хорошої погоди не чекати. Дощ передбачала чиста вода у водоймах і сильний запах трави і жимолості вранці.

zakarpatpost.net