Погода на Закарпатті на сьогодні, 25 червня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні буде все ще прохолодно, місцями – дощі і грози.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +11, удень – +21 градуси. З ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. Майже весь день мине без опадів, тільки ближче до вечора може розпочатися дощ із грозою.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +10, удень – +20 градусів. Хмарна погода протримається увесь день. Уночі – дощ, проте він закінчиться ще до ранку. Більше цього дня опадів не очікується.

У Воловці – +7 уночі і  +16 градусів удень. Весь день у Воловці буде хмарним. З середини дня і до його кінця йтиме дощ із грозою.

У Сваляві – +9 уночі і  +18 градусів удень. У Сваляві хмарна погода буде триматися до самого вечора. Ніч та ранок пройдуть без опадів. Удень очікується дощ із грозою, який до вечора повинен закінчитися.

У Тячеві нічна температура становитиме +11, денна – +19 градусів. З ранку до самого вечора у Тячеві небо буде вкрите хмарами. Вночі та вранці опадів не очікується. Удень йтиме дощ із грозою, проте ближче до вечора він закінчиться.

У Перечині – нічна температура становитиме +11, денна – +21. У Перечині протягом усього дня погода буде похмурою. Удень йтиме дощ із грозою, якому ввечері на зміну прийде дощ.

У Великому Березному – вночі +8, удень – +17 градусів. З ранку до самого вечора у Великому Березному небо буде вкрите хмарами. Усю другу половину дня йтиме дощ із грозою.

У Берегові та Виноградові – вночі – +12, удень – +21. Похмура погода, яка проясниться тільки ввечері. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +8, вдень – +16 градусів. Весь день у Міжгір’ї буде хмарним. Удень піде дощ із грозою, але до приходу вечора він повинен припинитися.

У Рахові буде уночі +8, вдень температура підніметься до +14 градусів. Незважаючи на ясну ніч, ранок у Рахові очікується похмурим. Хмари займатимуть своє місце під сонцем до самого вечора. Вночі та вранці опадів не очікується. Удень йтиме дрібний дощ, проте ближче до вечора він закінчиться.

25 червня відзначається день пам’яті преподобних Петра Афонського і Онуфрія Великого. У народі цей день часто називали Петро Поворот, оскільки з Петра Афонського сонце на зиму, а літо на спеку повертає. У минулі часи було прийнято сіяти в цей день до обіду якесь біле зерно, а після обіду – чорне (гречку). Виконання цього правила гарантувало успіх. У цей день випадають великі роси. Наші пращури примітили, якщо дощ йде маленькими краплями – буде йти довго.

zakarpatpost.net