Ужгород почали наслідувати в інших областях України. Там, бум міні-скульптур

Міні-скульптури Михайла Колодка вже давно стали родзинкою Ужгорода. Біля них охоче фотографуються туристи, їх шукають гості на картах міста.

Це – пам’ятники нової епохи, нового творчого Закарпаття. Це – не радянські чи інші партійні вожді, а креативні металеві клаптики життя області, кожен із яких має глибокий філософський підтекст.

Але найбільше тішить, що відтепер із Ужгорода почали брати приклад і інші області, тож, наше місто надихає творчих людей України на нові звершення.

Зокрема, нещодавно в Полтаві відкрили бронзовий барельєф “Еней”. Причепили його до стіни центрального універмагу. Внизу має монетку, яку потрібно потерти на щастя.

“Ідея виникла після відвідин Ужгорода, де вже встановлено кілька міні-скульптур. Знайшли автора, дізнались, що може виконати на замовлення для Полтави щось подібне. Персонажа довго не вибирали – знали одразу, що має бути Еней. Домовились із мультиплікатором, який намалював 7 серій фільму “Енеїда”. Більше 7 місяців знадобилось для втілення проекту і його погодження. Майже 20 тисяч гривень збирали завдяки внескам полтавців. Серію міні-скульптур будемо продовжувати, адже в Полтаві маємо десятки людей, творчість яких заслуговує на втілення в мистецтві”, – пояснив кореспонденту Gazeta.ua Вадим Ямщиков, автор проекту.

А ми, у свою чергу, можемо пишатись, що наш земляк став ідейним натхненником полтавських майстрів.

zakarpatpost.net