Закарпатські роми вийшли на акцію у підтримку жертв нападів

Сьогодні під стінами Закарпатської ОДА відбулася акція проти насильства за етнічною ознакою щодо представників ромського населення «Ми проти расизму!».

Про це повідомив відомитй у краї правозахисник ромського населення Мирослав Горват.

“Десятки громадян області, переважно роми, вийшли з гаслами проти ненависті та насилля. Тільки цього року ромські поселення у великих містах України зазнали кількох атак з боку радикальних груп, на що правоохоронці не надали адекватної відповіді, – наголосив він. –  Це і спричинило те, що відчувши безкарність, група молодих хлопців зі Львова пішли на жахливий крок – цілеспрямовано вбили людину тільки за те, що він ром!
Більшість громадян, представники органів влади засудили здійснений злочин – вбивство ромського хлопця у Львові. Такі речі повинні жорстко каратися, інакше ситуація може значно погіршитися.

До нашої акції приєдналися також голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль та начальник управління національностей та релігій Йосип Резеш.

У кінці цього тижня ромська громада Закарпаття офіційно звернеться до голови ОДА та облради з приводу останніх проявів насилля щодо ромів по Україні”.

Отже, підтримаймо своїх земляків незалежно від національності!

Фото Мирослава Горвата

zakarpatpost.net