Погода на Закарпатті на сьогодні, 26 червня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні буде все ще прохолодно, місцями – дощі.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +11, удень – +22 градуси. Ясним небо буде тільки вранці, потім його затягне хмарами, які протримаються до пізнього вечора. Увечері йтиме дощ.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +10, удень – +21 градус. Ясна погода порадує нас вдень, але ненадовго, весь інший час небо буде вкрите хмарами. Без опадів.

У Воловці – +7 уночі і  +18 градусів удень. В цей день хмар на небі немає тільки вночі, а з ранку й до самого вечора у Воловці буде зберігатися похмура погода. Ближче до вечора дощ, який розпочнеться після обіду, повинен послабшати.

У Сваляві – +8 уночі і  +19 градусів удень. У Сваляві погода порадує нас безхмарним ранком, але вже у середині дня вона зміниться та буде похмурою до самого вечора. Удень очікується дощ, який ввечері перейде у дощ із грозою.

У Тячеві нічна температура становитиме +12, денна – +21 градус. У Тячеві протягом усього дня погода буде похмурою. Удень очікується дощ із грозою, який ввечері перейде у дощ.

У Перечині – нічна температура становитиме +11, денна – +22. Ясному ранку у Перечині прийде на зміну похмурий день, але ввечері хмари повинні розсіятися. Вночі та вранці опадів не очікується. Удень йтиме дощ, проте ближче до вечора він закінчиться.

У Великому Березному – вночі +7, удень – +20 градусів. Починаючи з самого ранку й до пізнього вечора, небо у Великому Березному буде вкрите хмарами, незважаючи на ясну ніч. Ранок і день пройдуть без опадів. Увечері можливий дощ.

У Берегові та Виноградові – вночі – +11, удень – +23. Незважаючи на ясний ранок, вдень та ввечері погода буде похмурою. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +6, вдень – +17 градусів. Весь день у Міжгір’ї буде хмарним. Дощ, який розпочнеться у другій половині дня, до вечора повинен послабшати.

У Рахові буде уночі +7, вдень температура підніметься до +15 градусів. У Рахові сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Удень і ввечері йтиме дощ, який поступово слабшатиме.

26 червня вшановується пам’ять мучениці Акелини (Акулини). У народі цей день називали: Акулина Гречишниця (у цей час сіють гречку), Акулина – Криві огірки (у цей час ще можна сіяти огірки, але красивими вони вже не будуть). З Акулини лютують мошки, комарі, г’едзі, мухи. “Мошкара товчеться колами – на хорошу погоду”. Наші пращури вечором 26 червня слідкували за місяцем: якщо він у білому колі, то буде дощ. Кінець “горобиним ночам”. У цей час зацвітає барбарис.

zakarpatpost.net