Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 26 червня

День на Закарпатті був багатим на події.

Чоловік мав нахабність двічі згвалтувати одну й ту ж жінку, а потім ще відкрито вкрасти у неї мобілку та інші речі.

Хустський районний суд засудив 46-річного мешканця Виноградова до 7 років та 1 місяця позбавлення волі за те, що він вночі проник до будинку потерпілої, напав на неї та зґвалтував.

На наступний день він знову прийшов до цієї жінки і зґвалтував її повторно, а далі забрав собі мобільний телефон та інші речі, повідомляє прес-служба прокуратури області.

На «великі» вихідні, пов’язані з Днем Конституції, відпочити на Закарпаття приїде маса туристів з усієї України. Частина людей піде в кількаденні походи в гори «дикунами», тобто без супроводу досвідчених провідників, котрі добре знають місцевість. Про це повідомила прес-служба Закарпатської ОДА.

– Синоптики прогнозують на Закарпатті погіршення погоди включно зі зливами, градом та шквальним вітром, – наголошує Геннадій Москаль.

Унікальний куточок Ужгорода,  де можна побачити шматочок дикої природи у первісному вигляді, приваблює багатьох мешканців міста. Про цей закарпатський рай відомо вже навіть гостям, які приходять пофотографувати пташине царство, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Озеро «Кірпічка» та прилегла до нього територія є справді вражаючим місцем, де вирує дике життя, де живуть мільйони організмів, де можна побачити унікальних тварин та пернатих.

Трагічний випадок у Львові, коли вбили одного і покалічили чотирьох закарпатських ромів, змушує замислитись над багатьма речами. Публікацій наразі в Інтернеті багато. Дехто нарікає, що роми крадуть. Так. Це правда. Але роблять вони це часто від безвиході, аби вижити. Крім того, якщо взяти загальну статистику злочинів у області, не менше крадіжок скоюють корінні закарпатці. Що ж стосується зґвалтувань і вбивств, у яких теж дехто звинувачує ромів, то достатньо глянути в Єдиний державний реєстр судових рішень, там факти говорять красномовніше за слова будь-яких активістів. Найбільше подібних злочинів скоюють не роми, а саме наші білошкірі земляки, які допиваються до такої степені «хоробрості», що їм по коліна не те що море, а думка всього світу. Вони ж найчастіше скоюють насилля в родинах – і над власними дружинами, і над дітьми.

А хіба жебраками є лише роми? На вулицях закарпатських міст достатньо і білих прохачів та безхатченків.

Інша справа те, що держава закрила очі і відвернулася від цієї національної меншини.

За даними аналітиків порталу «Слово і діло», у минулому році до судів надійшло 3776 обвинувальних актів стосовно корупціонерів.

З них розглянули 1198 кримінальних проваджень. Засуджено 788 осіб. Але тюремні вироки отримали лише 188, пише газета “Експрес“.

46-ти корупціонерам присудили обмеження волі, 29-ох позбавили права обіймати певні посади. 475 засуджених відбулися штрафами. Ще 460 підозрюваним узагалі вдалося уникнути покарання.

Ми проаналізували Єдиний державний реєстр судових рішень і знайшли доволі скандальні вироки, які стосуються фактів хабарництва.

60-річний Йосип Бартош виходить на зустріч із-за сірої будівлі невеликого замку. Він у солом’яному капелюсі та шортах. Цілує руку. 17 років тому орендував замок у Чинадієвому – за 10 км від Мукачевого на Закарпатті.

Замку Сент-Міклош півтисячоліття. Має два поверхи, черепичний дах і ряд бійниць під ним. На задньому дворі ходять у робочому одязі жінки-флористи. Вони приїхали на фестиваль квітів “Кохання в Сент-Міклоші”, пише gazeta.ua.

Цими днями у Львові обирали головну красуню міста. Шоу проходило в Оперному театрі. І поки тривав конкурс, на якому побував і журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ», телеведуча Катя Осадча збирала ексклюзивні зізнання зірок, присутніх на шоу.

Побачитися з нею поталанило і нам. Позувала Катя для фото не дуже охоче, вона більше була зайнята роботою – брала інтерв’ю у гостей свята та самих дівчат-учасниць і знімала програму «Світське життя».

Зовнішньоторговельні операції з товарами протягом січня – квітня Закарпаття здійснювало з партнерами із 105 країн світу. Експорт порівняно з відповідним періодом минулого року збільшився на третину і становив майже 570 млн. доларів. Імпорт склав 514 млн. та збільшився на 29,5% порівняно з минулорічними показниками цього періоду. Про це під час брифінгу в прес-центрі ОДА поінформували керівники головного управління статистики в Закарпатській області – Галина Гриник та Валерій Онофрій. Про це повідомила прес-служба Закарпатської ОДА.

Валентину Фречці запропонували за перемогу в Олімпіаді Геніїв чотирирічне безкоштовне навчання у Америці та участь у дорослому саміті в Кореї.

Фактично відзнака, яку йому вручили на престижній олімпіаді, передбачає додаткові призи, в тому числі стипендію на навчання в університеті США.

Тож у чому головний «козир» Валентина?

Справа в тому, що хлопець, якому не з чуток відоме, що таке вирубка лісів, адже живе він у Хустському районі на Закарпатті, дбає про збереження природи.

Цими днями журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ» побував на конкурсі краси в сусідній області «Міс Львів – 2018».

Шоу було справді видовищним, провели його організатори на досить високому рівні.

За звання кращої боролися 14 вродливих дівчат і при визначенні переможниці журі було досить справедливим, надавши перевагу 23-річній Наталії Болюх.

Проте найбільше вразило навіть не це.

Передусім варто зазначити, що дійство відбувалося у вишуканій залі Оперного театру. Це місце варте окремої уваги, адже є одним з кращих театрів України.

Потрібна куртка, штани, взуття, кепка? Будь ласка! В Ужгороді повністю переодягнутися можна абсолютно безкоштовно.

Одяг можна знайти прямо посеред вулиці, навіть у магазин заходити не потрібно.

Такий сервіс ХХІ століття діє на Лєрмонтова. Просто неба розкинувся величенний салон вуличної моди.

Сотні речей різного кольору, фасону, розміру можна взяти абихто. Стільки дармової одежі, напевно, немає більше ніде!

Справа в тому, що поруч розташовано кілька секонд-хендів і те, що там не можуть продати почали виносити на звалища. Та й  розкинувся імпровізований салон у метрах 100-150 від смітника.

Для декого тут справжній рай. Люди мають можливість запастися речами на будь-яку погоду і на будь-яку пору року.

zakarpatpost.net