Погода на Закарпатті на сьогодні, 28 червня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні трохи потепліє, але очікуються дощі і грози.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +16, удень – +25 градуси. Протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Вранці очікується сильний дощ, вдень і ввечері – дощ із грозою.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +15, удень – +24 градуси. Весь день буде хмарним. Вранці очікується дощ, вдень і ввечері – дощ із грозою.

У Воловці – +13 уночі і  +21 градус удень. З ранку до самого вечора у Воловці небо буде вкрите хмарами. Після обіду сильному дощу, який почнеться вранці, прийде на зміну дощ із грозою і продовжуватиметься до завершення дня.

У Сваляві – +14 уночі і  +23 градуси удень. З ранку до самого вечора у Сваляві небо буде вкрите хмарами. Дощ із грозою, який вдень прийде на зміну сильному дощу, продовжуватиме йти до пізнього вечора.

У Тячеві нічна температура становитиме +15, денна – +23 градуси. Весь день у Тячеві буде хмарним. Дощ із грозою, який вдень прийде на зміну дощу, продовжуватиме йти до пізнього вечора.

У Перечині – нічна температура становитиме +16, денна – +25. У Перечині протягом усього дня погода буде похмурою. Дощ із грозою, який вдень прийде на зміну дощу, продовжуватиме йти до пізнього вечора.

У Великому Березному – вночі +14, удень – +23 градуси. У Великому Березному хмарна погода буде триматися до самого вечора. Вранці очікується дощ, вдень і ввечері – дощ із грозою.

У Берегові та Виноградові – вночі – +16, удень – +25. Протягом усього дня погода буде похмурою. Дощ йтиме вночі та вранці. Вдень на деякий час опади припиняться. Ввечері очікується дощ із грозою.

У Міжгір’ї – уночі  +13, вдень – +21 градус. У Міжгір’ї хмарна погода буде триматися до самого вечора. Вранці очікується сильний дощ, після обіду – дощ із грозою, ближче до вечора – дрібний дощ.

У Рахові буде уночі +12, вдень температура підніметься до +19 градусів. Протягом усього дня у Рахові буде триматися хмарна погода. З самого ранку йтиме дощ. Удень він може послабшати, але не заспокоїться до самого вечора.

28 червня вшановується пам’ять мучеників Віта (Фіта) і Модеста. Святому Модесту моляться, коли хворіє худоба. У народі говорили, що на Віта соловей замовкає. Наші пращури помітили, що “Дощ на Фіта – погано для жита”. За прикметою, день 28 червня бажано сонячний, оскільки у разі дощової погоди у домі буде розлад і сварки. У минулі часи примітили, якщо під час сходу сонця стоїть духота – до негоди.

Народні прикмети на 28 червня

В цей день зазвичай цвіте короставник і цикорій.

  1. Дощ на Віта – прикмета того, що буде неврожай пшениці
  2. З’явилося 28 червня велику кількість мух – чекай доброго врожаю гречки
  3. Комарів багато – скоро встановиться погода, і піде дощ
  4. Після Віта можна хліб сіяти. Говорили 28 червня: «Хто сіє після Фіта, той простий буває – хліб не визріває»

zakarpatpost.net