Рибний букет, двометрові ангели та 83-річна наречена. Ужгород штурмували молодиці. ФОТО

М’ясні букети, сонячна система на голові, двометрові ангели, п’ятирічна молодиця…

Сьогодні в Ужгороді пройшов дев’ятий Парад Наречених. Свято дійсно варте уваги, цікаве та видовищне.

Багато хто до нього довго готувався, бажаючи показати чи себе, чи представити дівчат-моделей, навіть цілі команди у всій красі.

Проте, незважаючи на те, що такі заходи є унікальною можливістю привабити до Закарпаття гостей, проведення параду рекламувалося слабо. Інформації про захід було мало, і то лише в соцмережах, де її читає обмежена кількість людей.

Однак для рекламування потрібно підключати традиційні медіа і залучати більше учасників та відвідувачів.

Хоча при розумному підході до анонсування події до Параду можна було залучити багато туристів та й учасників  із усієї України і зробити свято не обласного, а всеукраїнського масштабу. Однак не будемо про сумне, бо сам парад виявився дуже колоритним.

Цікаво, що наймолодшій моделі було лише 5 років, а найстарішій – аж 83. Це свідчить про те, що захід може об’єднати людей різного віку і бути цікавим для багатьох.

Новою родзинкою цьогорічного параду став забіг у весільних сукнях. Також Ужгородом їздили червоно-білі наречені на велосипедах і пройшов автопробіг весільного кортежу.

Однак найочікуванішим моментом була піша хода закарпатських молодиць від площі Поштової до драмтеатру.

Саме там можна було особисто побачити та сфотографуватися з кожною учасницею параду.

Дівчат супроводжували ангели на ходулях та оркестр Головного управління Національної поліції України.

Самі ж учасниці були в сукнях із пір’я, квітів та інших матеріалів, і неординарних фасонів, і різнокольорові, і, звичайно ж, традиційні білі.

Крім дивних нарядів вони вражали й зачісками, макіяжем та букетами. Наприклад, рибним, запах від якого можна було відчути на досить великій відстані, або фруктовим, який був настільки майстерно зроблений, що нагадував традиційний квітковий.

Подивитись на учасниць прийшло, як не дивно, найбільше не хлопців та чоловіків, а жінок менше.

Елегантно виглядали у весільному вбранні і маленькі наречені.

Учасниць Параду було більше семи десятків.

Нагороджували переможниць аж в 11 номінаціях. А далі пройшов благодійний танець молодої і кожен бажаючий міг потанцювати «крученого» з будь-якою нареченою. Зібрані таким чином кошти буде спрямовано на підтримку покинутих дітей, які перебувають в Ужгородській міській лікарні.

Крім того, присутні побачили нову колекцію дитячого вбрання від  дизайнерки Роксолани Новак, феєричні номери танцювального колективу «БЛІЦ», світлове шоу від Циркової арт-студії Dragonfly та виступи гурту “Марина і компанія”.

Цікаво парад прокоментувала Антоніна Недбайленко з Мукачева: «Місцеві мешканці знову не оцінили наших творчих задумів та сміливості. У коментарях на фейсбуці люди називали нас “шабашем” та іншими неприємними словами. Всі не зрозуміли, що Парад Наречених – це не виставка весільних суконь та салонів! Ніхто не змушує всіх дівчат одягатись так на своє весілля, але пофантазувати та поексперементувати завжди можна! Головне, що ніхто з дівчат та інших членів команди ні на секунду не пошкодував, що погодились на цей експеримент. Я знову знайшла нових справжніх друзів та подруг, з якими завжди приємно випити чашечку кави», – наголосила вона.

Що ж, цьогорічний парад ще триває. Закінчиться він вечіркою в одному з нічних клубів. А на наступний ювілейний, десятий, організаторам варто більше подбати про популяризацію події, розширити масштаби і залучити учасників та гостей із інших регіонів.

zakarpatpost.net