Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 28 червня

День на Закарпатті був багатим на події.

Нині Україна відзначила День Конституції.

Сьогодні в Ужгороді пройшов дев’ятий Парад Наречених. Свято дійсно варте уваги, цікаве та видовищне.

Багато хто до нього довго готувався, бажаючи показати чи себе, чи представити дівчат-моделей, навіть цілі команди у всій красі.

Новою родзинкою цьогорічного параду став забіг у весільних сукнях. Також Ужгородом їздили червоно-білі наречені на велосипедах і пройшов автопробіг весільного кортежу.

Однак найочікуванішим моментом була піша хода закарпатських молодиць від площі Поштової до драмтеатру.

Саме там можна було особисто побачити та сфотографуватися з кожною учасницею параду.

Дівчат супроводжували ангели на ходулях та музиканти оркестранти.

Самі ж учасниці були в сукнях із пір’я, квітів та інших матеріалів, і неординарних фасонів, і різнокольорові, і, звичайно ж, традиційні білі.

Сьогодні відбулися похорони загиблого у Львові Давида Попа.

Про це повідомив громадський діяч Мирослав Горват.

Прощання з Давидом відбулося у селі Серне, що на Мукачівщині.

Нагадаємо, що цими днями у Львові кілька молодих хлопців розгромили табір закарпатських ромів. Під час нападу зловмисники вбили 24-річного Давида.

«Укрзалізниця» до Дня Конституції призначила 11 додаткових поїздів, але не в напрямку Закарпаття.
Для зручних подорожей під час святкових вихідних з нагоди Дня Конституції «Укрзалізниця» призначила 11 додаткових поїздів. Також були призначені додаткові рейси для трьох графікових поїздів. Упродовж вихідних днів (28 червня – 1 липня) буде здійснено 57 додаткових рейсів, рапортує керівництво залізниці. Але чомусь із тих 11 потягів – до Закарпаття жодного!

Сьогодні до Дня Конституції Івана Пилипця було  нагороджено званням Заслуженого артиста України.

Відповідний Украз з’явився на сайті Президента України.

У цьому році Закарпаття увійшло в число українських лідерів за  найбільшою площею прийнятих в експлуатацію квартир на 1000 мешканців та найкращою динамікою капітальних інвестицій (ріст у 1,5 рази).

Справді, в Ужгороді багато будується і за даними газети «Закарпатські оголошення, продається багато квартир і в новобудовах, і в старих будинках.

Серед новобудов активно реалізовується житло в Новій Рафанді, на вулиці  Університетській, Володимирській, у Новому районі, на Котляревського, Баб’яка, Грибоєдова та в інших куточках міста.

Щодо цін, то за інформацією газети «Закарпатські оголошення», однокімнатні квартири у різних районах коштують в межах 16-26 тисяч доларів. Двокімнатні в новобудовах можна придбати за 30-45 тисяч доларів. Трикімнатні – 25-65 тисяч доларів і більше.

В Ужгороді триває реконструкція площі Петефі.

Зараз замінюють ділянку дороги біля пішохідного мосту. Нову бруківку викладають на бетонній основі, аби трималась надійніше.

Як зазначили у мерії, до осені площа має мати гарний оновлений вигляд, тож зараз працівники підрядної організації обіцяють працювати інтенсивно, тим більше, що дехто з містян нарікає на те, що реконструкція дещо затягнулась у часі.

Чеський дім регіону сьогодні, 28 червня, урочисто відкрили в Ужгороді за адресою вулиця Льва Толстого, 10б.

Рік тому була підписана угода про співробітництво між Закарпатською обласною радою та Устецьким краєм Чеської Республіки і, серед іншого, тоді домовилися про відкриття в обласному центрі Закарпаття Чеського дому, який буде місцем для тісних контактів між бізнесменами, громадськими організаціями, митцями, спортсменами та усіма громадянами наших країн. Про це повідомила прес-служба Ужгородської міської ради.

Виявляється, закоханий злодій заради близької людини здатен на відважні вчинки, щоправда, не зовсім логічні і законні.

Микола Данко (із етичних міркувань імена дійових осіб у матеріалі замінено) із Хустщини зважився заради жінки своєї мрії на досить романтичний «подвиг». Аби розтопити її серце, він скоїв ряд крадіжок… хоча Світлана цього не просила, більше того, навіть  не здогадувалась про те, що після чергової сварки закоханий Ромео скоїть кілька пограбувань, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Нині обласний центр Закарпаття відзначає 15 річницю перенесення мощей єпископа.

Урочистості розпочалися у середу 27 червня з  прибуттям мощей до греко-католицької богословської академії імені Блаженного Теодора Ромжі що в селі Минай.

А сьогодні, 28 червня святкування розпочалося о 8 годині ранку та завершилося процесійною ходою від семінарії до Хресто-Воздвиженського кафедрального собору Ужгорода. У ході брали участь Преосвященний владика Мілан, помічний єпископ Ніл, Апостольський нунцій в Україні архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті, гості з Ватикану, численні священнослужителі та вірники єпархії.

Цей рік багатий на природні дива: то в кінці червні на Закарпатті в горах сніг випав, то в Ужгороді посеред літа зацвітала магнолія.

Такі аномалії для нашого краю вже не рідкість. Диво природи стало вже майже звичною річчю.

Цвіте магнолія біля одного з приватних будинків на вулиці Вузькій. На ній декілька бутонів, які розквітли, інші – ще лише готуються до цвітіння.

Зазвичай ці дерева цвітуть у квітні-травні, але зараз пори року для рослин перемішалися, адже і зима, і весна, і літо у цьому році нетипові.

Саме так пояснюють біологи цвітіння магнолій не в сезон.

zakarpatpost.net