Заборона сім-карт і обшуки на вокзалі: що варто знати про життя в Китаї

У Китаї для іноземців під забороною мобільний зв’язок. Щоб поїхати в інше місто, необхідно проходити через металошукач.

Про незвичні китайські правила розповідає емігрантка Олександра із Запоріжжя. Дівчина переїхала в Китай три роки тому, повідомляють “Факти”.

“Якщо вам треба поїхати в сусіднє місто поїздом, вам обов’язково доведеться пройти через металошукач. Також ви повинні будете пропустити свої речі через спеціальний сканер. У метро – схожа система, хоча і не така ретельна, – розповідає Олександра, – Все це робиться для безпеки пасажирів. Навіть після того, як вас, ваші речі і документи перевірили, ви все одно не можете потрапити на колію. Кожен рейс має свій гейт – вихід, який відкриється тільки тоді, коли поїзд або автобус прибуде”.

На територію вокзалу може потрапити лише та людина, у якої є квитокю. Тому в Китаї ніхто нікого не проводжає.

“Також іноземці не можуть купити сім-карту китайських операторів. Якщо зв’язок необхідний доведеться їхати на чорний ринок”.

За словаим дівчини, в Китаї майже всюди є банківські термінали, а в кожного китайця – мобільний додаток, в якому можна завести Інтернет-гаманець. Із його допомогою проводять будь-які платіжні операції.

“Навіть місцеві жебраки не в капелюх милостиню збирають, а на власний Інтернет-гаманець. Підходить до нас чоловік і просить, жестом дає нам зрозуміти, що дайте пару юанів, щоб поїсти. Ми говоримо, що у нас немає готівки, а він просить відсканувати код і скинути на Інтернет-гаманець”.

zakarpatpost.net