Люди менше, ніж у нас хворіють. Не потрібно оплачувати опалення. Наша землячка про життя Еквадору

В Еквадорі завдяки теплому клімату люди менше хворіють, не потрібно сплачувати за опалення, купувати зимовий одяг. Значно нижчі комунальні послуги.

А ціни на продукти харчування дуже схожі на українські. При цьому мінімальна заробітна платня у країні складає $386 на місяць, а в Україні – $142, пише gazeta.ua.

Про схожість між Еквадором і Україною розповідає Алла Теплюк зі Слов’янська, котра мешкає у країні 6 років. Емігрувала до батьків, які переїхали 10 років тому.

Педагог з університету може дозволити собі двічі на рік поїхати у Європу або США

Автор: Із архіву Алли Теплюк
Мінімальна заробітна платня в Еквадорі складає 6 на місяць,   в Україні  - 2.
Мінімальна заробітна платня в Еквадорі складає 6 на місяць, в Україні – 2.

Бідність

“Країни схожі через бідність переважної більшості населення. Але причини, що до цього призводять, різні. Еквадорці бідні, бо малоосвічені і не вміють вміло розпорядитися грошима. Хоча звичайний педагог університету, може дозволити собі одну чи дві поїздки на рік в Європу або США. В Україні ж бідність полягає в тому, що система працює не для людей, а проти них”.

Автор: Із архіву Алли Теплюк
У жителів  гір взаємна нелюбов до мешканців узбережжя
У жителів гір взаємна нелюбов до мешканців узбережжя

Мова

“Наприклад, наша цибуля – на іспанському – цебоя, парасолька – парасоль, перукарня – пелукерія, цівiльній – сiвiль, цукор — асукар. Вимова також схожа. Коли росіяни говорять іспанською, у них дикий акцент, який ріже слух. В українців його не так чутно. Із часом він стирається зовсім”.

Люди з гір називають жителів узбережжя “мавпами”

Автор: Із архіву Алли Теплюк
В Еквадорі люди менше хворіють, не потрібно сплачувати за опалення і  купувати зимовий одяг
В Еквадорі люди менше хворіють, не потрібно сплачувати за опалення і купувати зимовий одяг

Поділ всередині країни

“У еквадорців також існує негласний поділ всередині країни. Мешканці гірської місцевості і узбережжя один одного недолюблюють. Люди з гір тих, хто живе біля океану, називають мавпами. Ті, у свою чергу, прозвали їх індіанцями. Але знову причини різні. Бо в Еквадорі нелюбов між місцевими жителями. А у нас недолюблюють етнічних росіян, які позаймали домівки українців, які загинули від Голодомору. А також тих, хто зараз чинить безлад, зневажаючи українську культуру і мову”.

Автор: Із архіву Алли Теплюк
У жителів  гір взаємна нелюбов до мешканців узбережжя
У жителів гір взаємна нелюбов до мешканців узбережжя