Погода на Закарпатті на сьогодні, 29 червня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті потепліє, але очікуються дощі і грози.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +18, удень – +26 градуси. Весь деньбуде хмарним. Удень розпочнеться дрібний дощ, а ввечері йому на зміну прийде дощ із грозою.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +16, удень – +25 градусів.  Хмарна погода протримається увесь день. Усю другу половину дня йтиме дощ із грозою.

У Воловці – +15 уночі і  +20 градусів удень. У Воловці хмарна погода буде триматися до самого вечора. Дощ йтиме вночі, але ще до приходу ранку закінчиться. У другій половині дня розпочнеться дощ із грозою, який ввечері перейде в дрібний дощ.

У Сваляві – +16 уночі і  +22 градусів удень. У Сваляві протягом усього дня погода буде похмурою. Вночі та вранці опадів не очікується. Удень йтиме дощ із грозою, проте ближче до вечора він закінчиться.

У Тячеві нічна температура становитиме +16, денна – +24 градуси. У Тячеві протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Удень і ввечері буде йти дощ із грозою.

У Перечині – нічна температура становитиме +18, денна – +26. У Перечині хмарна погода буде триматися до самого вечора. У другій половині дня очікується дощ із грозою, який йтиме до самого вечора.

У Великому Березному – вночі +17, удень – +23 градуси. Весь день у Великому Березному буде хмарним. Дощ із грозою йтиме вночі, але ще до приходу ранку закінчиться. У другій половині дня він відновиться, а ввечері йому на зміну прийде дощ.

У Берегові та Виноградові – вночі – +17, удень – +26. Протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Удень і ввечері буде йти дощ із грозою.

У Міжгір’ї – уночі  +15, вдень – +20 градусів. З ранку до самого вечора у Міжгір’ї небо буде вкрите хмарами. Уночі очікується дрібний дощ. Вранці – без опадів. Удень та ввечері йтиме дощ із грозою.

У Рахові буде уночі +14, вдень температура підніметься до +19 градусів. У Рахові протягом усього дня погода буде похмурою. Уночі очікується дрібний дощ. Вранці – без опадів. Удень та ввечері йтиме дощ із грозою.

29 червня відзначається день пам’яті святителя Тихона Амафунтського. У народі говорили: “На Тихона сонце йде тихіше”. Це вважається найтихіший день у році. З Тихона закінчується молоде літо, настає зріле. У цей день влаштовували обід для людей, які удобрювали гноєм поля. Ці люди були дуже потрібні, тому що: “Де зайва гною колижка, там зайва буханка хліба”. Наші пращури примітили, якщо бджоли вранці граються – буде ясний день, товчуться – до негоди.

Народні прикмети на 29 червня

1. На день Тихона все затихає. Потрібно сказати, що ця прикмета згодом була доведена науково. Так, астрономи підрахували, що наприкінці червня місяця, якраз до 29 червня, Земля починає рухатися по орбіті дещо повільніше, ніж, наприклад, у січні

2. Якщо в цей день гній вивезти, то можна вважати це прикметою того, що буде врожай хороший

zakarpatpost.net