Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 29 червня

День на Закарпатті був багатим на події.

Мінські угоди безперспективні, а Організація з безпеки і співробітництва в Європі не має ефекту на Донбасі.

Про це заявив в інтерв’ю OBOZREVATEL голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. За його словами, від ОБСЄ ні користі, ні шкоди.

У Карпатах почався грибний сезон. У цьому році на Закарпатті вродило багато літніх білих, але не тільки.

Грибники знаходять і справжні делікатеси, які вміють правильно готувати далеко не всі, пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

Василь Стегура та Владік Симкович знайшли у селі Мокра Перечинського району цілі плантації баранів, яких  закарпатці називають квочками, хоча в грибів існують і інші назви, скажімо, бараняча голова, мейтаке, танцюючий гриб, трутовик та інші.

За словами чоловіків, росли вони купками.

Правозахисник та громадський активіст Олександр Пересоляк повідомив про цікаве явище у Міжгір’ї, яке потопає у смітті. За його словами, на утилізацію відходів там виділено майже 200 тисяч гривень.

Далі – пряма мова.

“💰Міжгір»я: історія “сміттєвого” успіху

Власне на це невеличке розслідування мене надихнув сюжет телеканалу sirius про сміттєзвалище в смт. Міжгіря в урочищі Тішня.

П’ять років і шість місяців позбавлення волі та 13,5 тис. грн компенсації за моральну і матеріальну шкоду отримав ужгородець за скоєння п’ятьох злочинів. Агресивний молодик кидався з кулаками на людей, забрав у знайомої телефон, дебоширив у кав’ярнях.

Усе почалося у червні позаминулого року. Опівночі Максим (імена дійових осіб у матеріалі змінено) напав у дворі на чоловіка і добряче його відгамселив. Бив незнайомця він через те, що той не хотів віддати йому 10 тисяч гривень та телефон Lenovo A 536, який раптово припав до душі нападнику, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

За інформацією Закарпатського обласного центру з гідрометеорології 29 та вночі з 29 на 30 червня по Закарпатської області очікується продовження дощів, більш інтенсивних в центральних та східних районах.

29-30 червня на річках області очікується підвищення рівнів води на 0.3-1.0 м (над рівнями на 8 годин 29 червня), в межах корінних берегів.

В Еквадорі завдяки теплому клімату люди менше хворіють, не потрібно сплачувати за опалення, купувати зимовий одяг. Значно нижчі комунальні послуги.

А ціни на продукти харчування дуже схожі на українські. При цьому мінімальна заробітна платня у країні складає $386 на місяць, а в Україні – $142, пише gazeta.ua.

Про схожість між Еквадором і Україною розповідає Алла Теплюк зі Слов’янська, котра мешкає у країні 6 років. Емігрувала до батьків, які переїхали 10 років тому.

Закарпатська газета «НЕДІЛЯ» продовжує вражати читачів та знайомити з незвичними та корисними продуктами.

Цього разу ми знайшли на Львівщині жовту суницю. Продають її по 85 гривень за півлітровий стакан.

Продавчиня розповіла, що вона з Закарпаття, а її продукція – екологічно чиста, росте в лісі, поруч зі звичайною, любить вологу. Хоча насправді її виведено селекціонерами.

М’якоть ніжна, ароматна і дуже смачна, смак і запах нагадує знайому нам лісову суницю.  Плодоносить така ягода все літо аж до пізньої осені. Дехто, за словами жінки, висаджує її вдома, як декоративну рослину, а заодно смакує плодами.

Спочатку активну світову громадськість обурило вбивство російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка у Києві. Потім так само, чи ще сильніше, обурило те, що це було інсценування з метою розкриття злочину, ніякого вбивства не було. Тобто – всі здорові. Все добре. Але що особливо дивує, і не тільки мене, мало хто звернув увагу на те, що журналіст лишився живим – про нього одразу забули. Тобто забули про людину – Аркадій став тільки інформаційним приводом. Складається враження, що для підтвердження своїх домислів і нав’язаних стереотипів більшість суспільства готова сприйняти вбивство людини легше, ніж інформацію про успішну спецоперацію і запобігання цьому вбивству, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

zakarpatpost.net