Погода на Закарпатті на сьогодні, 30 червня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепло, але очікуються дощі.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +17, удень – +21 градус. Від хмар, що з’являться до світанку, вже вранці не залишеться й згадки – до самого вечора буде триматися ясна погода. Уночі буде дощ. Вранці, вдень та ввечері – без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +17, удень – +21 градус.  Похмура погода буде триматися не весь день – ввечері небо стане чистим та ясним. Уночі йтиме дрібний дощ. Вранці розпогодиться, та більше цього дня опадів не передбачається.

У Воловці – +13 уночі і  +17 градусів удень. У Воловці протягом усього дня погода буде похмурою. Уночі очікується дрібний дощ. Протягом усього дня, починаючи з ранку, опадів не передбачається.

У Сваляві – +15 уночі і  +18 градусів удень. Ввечері у Сваляві на небі можливі прояснення, але протягом дня погода буде похмурою. Уночі, можливо, пройде дрібний дощ. Увесь день, починаючи з ранку, мине без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +17, денна – +21 градус. У Тячеві протягом усього дня погода буде похмурою. Уночі йтиме дощ, який до ранку повинен послабшати. Удень він знову посилиться, проте до вечора повинен припинитися.

У Перечині – нічна температура становитиме +17, денна – +21. Ввечері у Перечині на небі можливі прояснення, але протягом дня погода буде похмурою. Уночі буде дрібний дощ. Вранці, вдень та ввечері – без опадів.

У Великому Березному – вночі +14, удень – +18 градусів. У Великому Березному на нас чекає похмура погода, яка проясниться тільки ввечері. Уночі йтиме дощ. Вранці розпогодиться, та більше цього дня опадів не передбачається.

У Берегові та Виноградові – вночі – +18, удень – +22. Хмари, що вкривали небо вранці, вдень зникнуть, і до самого вечора вони вже не з’являться. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +14, вдень – +16 градусів. Ввечері у Міжгір’ї на небі можливі прояснення, але протягом дня погода буде похмурою. Уночі, можливо, пройде дощ. Увесь день, починаючи з ранку, мине без опадів.

У Рахові буде уночі +11, вдень температура підніметься до +15 градусів. У Рахові протягом усього дня погода буде похмурою. Сильний дощ, який розпочнеться вранці, протягом дня повинен поступово послабшати.

30 червня вшановується пам’ять священномучеників Мануїла і Ісмаїла. У минулі часи говорили: “На Мануїла сонце застоюється (уповільнюється в зеніті)”. Цю народну прикмету підтверджують дані астрономів: дійсно, до цього часу Земля знижує швидкість руху навколо Сонця. На нічному небі у цей час можна побачити блискавиці. Наші пращури у цей день прислуховувались до дерев: якщо сосна звенить, а дуб – стогне, значить бурі не обминути.

Народні прикмети на 30 червня

  1. Гроза 30 червня – буде гарний урожай
  2. Часті зірниці – можна сподіватися на гарний врожай
  3. Якщо латаття 30 червня не піднялися з води приблизно до 9 години – чекай похолодання і негоди
  4. Не можна виходити з дому ввечері – забере нечисть
  5. Вечірня веселка видно на небі 30 червня – погода буде гарна
  6. Багряний захід – скоро піднімається вітер, піде дощ

zakarpatpost.net