Москаль заперечує масові вирубки лісів на Закарпатті?

За словами Геннадія Москаля, спрощена картина «активістів-екологів» про «верховинця з сокирою, котрий вирубує Карпати» є абсолютно неправдивою й неадекватною

Про це повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

У повідомленні зазначено: «Оскільки тема лісозаготівлі викликає на Закарпатті незмінний резонанс із різного роду спекуляціями та вкидами неперевіреної чи відверто фейкової інформації, облдержадміністрація оприлюднює офіційні дані про лісову галузь, у тому числі щодо лісокористування та природно-заповідного фонду.

Загальна площа земель лісогосподарського призначення, наданих на Закарпатті в постійне користування державним лісомисливським підприємствам, становить 588 тисяч 776 гектарів. У їх числі й 86 тисяч 163 гектари земель лісових агропромислових господарств, переданих обласному управлінню лісового та мисливського господарства в 2016 році розпорядженням голови ОДА».

Далі – прямо мова очільника Закарпаття.

– Ліміти заготівлі деревини (іншими словами, кількість і види рубок) встановлює Міністерство екології України, а не облдержадміністрація чи управління лісомисливського господарства, – наголошує Геннадій Москаль. – Мінекології доводить ці ліміти до кожного держлісгоспу і майстерської дільниці. Норми санітарних рубок встановлює Державне спеціалізоване лісозахисне підприємство після обстежень лісу. Тому спрощена картина деяких журналістів чи «активістів» про «верховинця з сокирою, котрий вирубує Карпати» є абсолютно неправдивою й неадекватною. Керівництво лісгоспів змушене виконувати доведені згори плани роботи або буде звільнене за профнепридатність. Але це зовсім не значить, що Карпати нещадно вирубуються, а на їх місці залишається пустеля.

Тож кому вірити? Активістам, що фіксують масові вирубки лісів на фото та відео, чи голові ОДА, що з кабінету не бачить те, що коїться у Карпатах?

zakarpatpost.net