Расове чи побутове підґрунтя? Чому у Берегові вбили ромку?

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею про умисне вбивство Наразі не вдалося встановити обставини, які б свідчили про те, що вбивство ромської жінки учора, 1 липня, у закарпатському місті Берегове було здійснене на підґрунті расової дискримінації.

Про це у коментарі Громадському радіо повідомив депутат Ужгородської міської ради, ромський правозахисник Мирослав Горват.

«Ситуація, яка трапилася вчора у Береговому, на даний момент є незрозумілою. Ми не знаємо, чи то було на підґрунті ненависті, дискримінації, це питання для нас є відкритим. Була зустріч з головою Національної поліції області Романом Стефанишином, який наголосив, що злочин має бути розкритий», — зазначив депутат. Учора, 1 липня, Горват відвідав Берегове.

За його словами, ромські організації мають намір звернутися до поліції із закликом розслідувати вбивство незалежно від мотивів нападника. 1 липня у Береговому вбили 30-річну ромську жінку.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство. Правоохоронці «не знайшли мотивів вбивства, пов’язаних із гендерною, расовою чи іншою дискримінацією».

zakarpatpost.net