Закарпатські ручні метелики влаштовують фотосесії

Кажуть, що за тиждень до і тиждень після свята Івана Купала метелики стають ручними. Їх не просто можна зловити, а вони сідають на руки людям.

Фото таких ручних метеликів надіслала редакції постійна читачка із Ужгорода.

Їй вдалося сфотографувати цих дивних створінь на хвойному насадженні. Перед тим метелик протягом тривалого часу сидів у неї на руці. І така поведінка була не тільки в цього крилатого.

Цікаво, що на Закарпатті існують навіть прикмети про те, на яку частину тіла сідають метелики. Наприклад, якщо на ногу, то вважається, що крилаті танцівниці віщують успішні подорожі, якщо на руку – до любовного флірту, якщо на голову – до зустрічі з давнім товаришем, або подругою, на обличчя – на щастя, якщо на плече – нагрянуть неждані, але бажані гості з далеких країв, на живіт – для дівчат та жінок – до вагітності, а для хлопців та чоловіків – до пристрасного кохання.

Добре ще, що хоч ці забобони з позитивним відтінком. Але збуваються вони лише для тих, хто у них вірить, адже всі пересуди є не чим іншим, ніж незнанням наших предків і їхньою нездатністю пояснити певні явища.

Як би там не було, а спостерігати за метеликами завжди приємно і цікаво, адже своєю красою вони зачаровують і дарують відчуття легкості.

У Японії метелик символізує родинне щастя, тому салютами з живих метеликів там традиційно вітають молодят. А індіанці вірили, що ця комашка на своїх крильцях передає людські бажання прямо на небеса.

Тому навіть на Закарпатті все популярнішими стають живі подарунки у вигляді різнокольорових комах. Коштує таке задоволення – 50 доларів. Подарункові метелики – не квіти, що в’януть за кілька днів. Вони можуть довго жити у квартирі, головне – правильно підгодовувати їх. Крім нектару вони охоче їдять перезрілі фрукти: банан, манго, диню, апельсин, кавун чи яблуко.

zakarpatpost.net