Погода на Закарпатті на сьогодні, 3 липня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті трохи потеплішає.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +12, удень – +25 градусів. Увесь день в Ужгороді утримається ясна погода. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +11, удень – +21 градус. Ясному ранку прийде на зміну похмурий день, але ввечері хмари повинні розсіятися. Без опадів.

У Воловці – +9 уночі і  +17 градусів удень. Ясним небо у Воловці буде тільки вранці, потім його затягне хмарами, які протримаються до пізнього вечора. Без опадів.

У Сваляві – +10 уночі і  +19 градусів удень. До самого вечора у Сваляві буде триматися похмура погода, лише під кінець дня небо очиститься від хмар. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +12, денна – +21 градусів. Вранці у Тячеві очікується ясна погода, вдень з’являться хмари, але ввечері від них не залишиться й сліду. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +11, денна – +23. У Перечині очікується похмура погода, вранці можливе невелике прояснення, але безхмарним небо буде недовго. Без опадів

У Великому Березному – вночі +8, удень – +21 градус. Ввечері погода у Великому Березному проясниться, але до цього моменту небо буде вкрите хмарами. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +11, удень – +24. Вдень  на якийсь час небо затягнеться хмарами, але вечір буде ясним, як і ранок. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +9, вдень – +18 градусів. Протягом усього дня у Міжгір’ї буде триматися хмарна погода. Без опадів.

У Рахові буде уночі +8, вдень температура підніметься до +15 градусів. У Рахові протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Без опадів.

4 липня відзначається день священномученика Терентія, єпископа Іконійського. У минулі часи помітили, якщо цей день спекотний, то грудень буде морозним. У цей час зацвітає липа.

Народні прикмети на 3 липня

  1. Пішов дощ на Мефодія – значить, ще 40 днів буде йти
  2. Павук свою павутину не плете 3 липня, а ховається в укриття – буде дощ
  3. Якщо павук ремонтує свою павутину – найближчими днями встановиться тепла і ясна погода
  4. Жаба виповзла на траву, жаби по суші починають стрибати, лебеді ввечері розкричалися – у всіх цих випадках чекай дощу
  5. Мурашки збираються в невеликі купки – прикмета того, що потрібно очікувати дощу, грози і вітру

zakarpatpost.net