Погода на Закарпатті на сьогодні, 4 липня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті потеплішає, але не суттєво, у багатьох районах очікується хмарна погода.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +15, удень – +26 градусів. Чисте небо у другій половині дня зникне за хмарами, але ввечері погода знову проясниться. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +11, удень – +24 градуси. Ранок буде безхмарним, і до кінця дня небо лишатиметься ясним. Без опадів.

У Воловці – +10 уночі і  +20 градусів удень. Вранці небо у Воловці буде ясним, і залишатиметься таким майже весь день, а ввечері його затягнуть хмари. Без опадів.

У Сваляві – +10 уночі і  +22 градуси удень. У Сваляві ясна погода може ввечері змінитися на хмарну. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +13, денна – +24 градусів. Ранок у Тячеві буде безхмарним, і до кінця дня небо лишатиметься ясним. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +12, денна – +25. У Перечині до самого ранку погода буде ясною, але ввечері небо вкриється хмарами. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +10, удень – +23 градуси. Ранок у Великому Березному буде безхмарним, та майже весь день небо буде залишатися ясним, тільки ввечері з’являться перші хмари. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +12, удень – +26. Ясна погода спостерігатиметься протягом усього дня. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +9, вдень – +20 градусів. Небо, ясне у Міжгір’ї вранці, затягнеться хмарами у середині дня та погода буде похмурою до самого вечора. Без опадів.

У Рахові буде уночі +8, вдень температура підніметься до +17 градусів. У Рахові на небі не буде жодної хмаринки. Без опадів.

У цей день вшановується пам’ять священномученика Євсевія, єпископа Самосатського. Наші пращури в цей день сподівались на дощ, оскільки він вказував на хороший урожай хлібів. Хороший урожай обіцяв і місяць, який грав вечором. А вранці спостерігали за туманом: якщо він стелиться по воді – буде хороша погода.

Народні прикмети на 4 липня

  1. Якщо липа у дворі засохла – чекай біди
  2. Якщо рослини 4 липня вражені борошнистою росою – саме сьогодні потрібно боротися з цим шкідників
  3. Квітки липи, зібрані в цей день, будуть володіти цілющою силою.

zakarpatpost.net