Погода на Закарпатті на сьогодні, 5 липня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті очікується хмарна погода.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +15, удень – +28 градусів. Похмура погода буде триматися не весь день – ввечері небо стане чистим та ясним. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +13, удень – +27 градусів. На нас чекає похмура погода, яка проясниться тільки ввечері. Без опадів.

У Воловці – +13 уночі і  +22 градуси удень. У Воловці протягом усього дня погода буде похмурою. Без опадів.

У Сваляві – +13 уночі і  +24 градуси удень. У Сваляві хмарна погода буде триматися до самого вечора. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +15, денна – +26 градусів. У Тячеві майже весь день погода буде похмурою, лише ввечері небо проясниться. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +15, денна – +28. Ввечері погода у Перечині проясниться, але до цього моменту небо буде вкрите хмарами. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +12, удень – +25 градусів. З ранку до самого вечора у Великому Березному небо буде вкрите хмарами. Без опадів

У Берегові та Виноградові – вночі – +15, удень – +29. До вечора хмари, що будуть панувати в небі весь день, заберуться геть. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +11, вдень – +22 градуси. Весь день у Міжгір’ї буде хмарним. Без опадів.

У Рахові буде уночі +9, вдень температура підніметься до +19 градусів. У Рахові сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Без опадів.

У цей день вшановується пам’ять священномученика Євсевія, єпископа Самосатського. Наші пращури в цей день сподівались на дощ, оскільки він вказував на хороший урожай хлібів. Хороший урожай обіцяв і місяць, який грав вечором. А вранці спостерігали за туманом: якщо він стелиться по воді – буде хороша погода.

Народні прикмети на 5 липня

  1. Дощ іде вдень – чекай доброго врожаю
  2. Жаркий день на Євсевія, 5 липня, – у грудні вдарять морози
  3. Місяць яскраво мерехтить на вечірньому небі – прикмета того, що вдасться зібрати багатий урожай

zakarpatpost.net