Як зробити ванну кімнату чи кухню візуально більшою. Поради закарпатського дизайнера

Про це  у прес-центрі закарпатської газети «НЕДІЛЯ» розповіла дизайнер інтер’єру Оксана МАЛЕШ з Ужгорода.

Як бути, якщо кухня чи ванна дуже малі? Візуально розширити територію можна, а як помістити необхідне?

Маленькі ванни кімнати і кухні – не рідкість у наших помешканнях. Зробити їх візуально більшими – зовсім неважко. Потрібно додати лише світлих кольорів, глянцевих поверхонь, дзеркал. Простір від цього зміниться. А от що стосується раціонального використання площі, то тут я раджу робити акцент на вертикальних деталях. Тобто кухню варто робити до стелі. Верхні ящики можна використати для зберігання того, що потрапляє до наших рук рідко. Також можна використати бокові елементи, задні частини фасадів кухні. Якщо це стосується ванни,то можна встановлювати багаторівневі системи. Для прикладу, внизу розмістити вбудовану пральну машину, а зверху – шафку або полички для дрібничок. Замість дзеркала краще встановити дзеркальну шафу. Якщо приміщення дуже мале, краще відмовитися від ванни і розмістити душову.

Лоджії, балкони – окрема родзинка квартир і будинків. Як перетворити їх на щось гарне і стильне. Чи є якісь практичні поради?

Навіть найменший балкон можна зробити відмінним доповненням до житлового простору. Там,скажімо, можна розмістити робочу зону, або дитячу ігрову кімнатку, або спортивний  майданчик, або міні-гардеробну чи вбудовану шафу для зберігання дрібничок. Також на балконі можна зробити мініатюрний зимовий сад: поставити декілька рослин, маленький столик, плетені меблі і вже можна сидіти й насолоджуватися життям, пити каву з подружкою. За рахунок балкону можна також розширити житлове приміщення, використавши підвіконня, як барну стійку.

zakarpatpost.net