АНОНС. Для чого Ийво-нийні зберігала у серванті дитину

Коли закарпатка виявила страшну знахідку, довго несамовито кричала не своїм голосом

Обкладинка свіжого номера закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Те, що працьовиті закарпатці їздять на заробітки за кордон, вже давно стало звичним явищем для кожного з нас.

Поїхала якось підзаробити в Угорщину і ужгородка Марія Товт. Чоловік пенсіонерки часто хворів, а з пенсії грошей на лікування не вистачало, тож вона вирішила пошукати щастя в сусідів. Закарпатка в Будапешті доглядала за 87-річною жінкою. Хоч робота була і неважкою – прибрати у квартирі та приготувати їсти, але ґаздиня виявилася надзвичайно капризною. Старенька любили хильнути зайвого і тоді вона ставала дуже агресивною. Хоч сама вона на вулицю майже не виходила, та за гроші спиртне привозили їй із магазину прямо до дверей квартири. Аби скоріше сп’яніти, запивала горілку мінеральною водою. Казала, що так вона почувається краще, бо нічого не болить.

Ийво-нийні (тітка Єва – прим.авт.), як з’ясувалося, була не корінною угоркою. Більшість життя вона прожила на Виноградівщині. А от до Угорщини виїхала зовсім несподівано. Якось один її багатий родич, що емігрував раніше і ніколи не мав дітей, не був одруженим, та нажив великих статків, захворів. Він попросив тоді ще 46-річну жінку приїхати доглядати за ним і пообіцяв переписати на знак подяки на неї все нажите. А мав він у розпорядженні квартиру в центрі Будапешта, будинок у передмісті та чималу суму на банківському рахунку. Сам чоловік був відомим лікарем і мав хороші зв’язки, міг оплатити будь-яку доглядальницю, але вирішив краще допомогти сестриній дочці, яка сама виховувала дитину, ніж зв’язуватися з чужими людьми.

От так Ийво-нийні разом із Камілою опинилася у столиці Угорщини. Про це вона постійно розповідала Марії, навіть забуваючи, що ужгородка вже сотні разів про те чула.

Свою працівницю жінка любила, хоч не раз напідпитку і підвищувала на неї голос. Але так добросовісно за нею раніше ніхто не доглядав, ніхто не робив їй масаж та ванни з ромашкою, ніхто так смачно не готував та так чисто й ретельно не прибирав.

Що ж ховала жінка у сервані і як це туди потрапило?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері закарпатської газети «НЕДІЛЯ».

Купуйте свіжий номер газети «НЕДІЛЯ» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 5 липня.

zakarpatpost.net