АНОНС. Як закарпатські ґаздині проводять на кухні половину свого життя, загодовуючи чоловіків до смерті

Що насправді вбиває закарпатців?

Зараз у багатьох країнах Європи пропагується здорове харчування, рекламуються екологічно чиста натуральна продукція, рослинна їжа. У нас же звідусіль лунає реклама ліків, чудодійних таблеток, вакцин, які нібито зцілюють всі хвороби, а наші аптеки переповнені клієнтами, які довірливо купують те, що  їм пропонують з екранів телевізорів. Парадокс! Як у області, де стільки мінеральних джерел, термальних басейнів, де карпатська природа сама покликана лікувати душу й тіло, стільки хворих?

Закарпатська газета «НЕДІЛЯ» спробувала розібратись.

Чому хворіють закарпатці?

За офіційною статистикою, щодня на Закарпатті помирають в середньому від 30 до 40 людей, при цьому серед осіб працездатного віку 75 відсотків померлих – це чоловіки. Найпоширеніша причина смерті – серцево-судинні хвороби, від яких іде з життя близько 65 відсотків людей, на другому місці – новоутворення, тобто онкологічні хвороби (11%), на третьому – зовнішні причини, тобто аварії, утоплення, отруєння тощо (4,8%).

У чому ж причина? Що вбиває наших земляків?

Існує мудре китайське прислів’я, що ми є тим, що їмо. Справді, від того, чим людина харчується, в основному залежить її самопочуття. Це підтверджують навіть представники офіційної медицини, коли виписують пацієнтам хімічні вітаміни.

Чому закарпатські страви закупорюють судини, а від цього виникають інсульти, інфаркти та інші суміжні хвороби? Що ж такого нездорового їдять наші земляки? Чому закарпатські діти об’їдаються фастфудом?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері закарпатської газети «НЕДІЛЯ».

Купуйте свіжий номер газети «НЕДІЛЯ» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 5 липня.

zakarpatpost.net