Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 7 липня

День на Закарпатті був бюагатим на події.

Це літо дійсно дивує погодними явищами: то у липні на Закарпатті випадає сніг, то вдруге зацвітають дерева.

Таких аномалій у області не пригадують навіть старожили. Незрозуміло, яка ж насправді зараз пора року… адже судячи з того, що відбувається цими днями незрозуміло, чи це зима, чи весна, чи взагалі осінь, тільки не літо…

На проспекті Свободи в Ужгороді зараз цвіте яблуня. Її ніжний рожевий квіт з’явився на гілках у цьому році вже вдруге.

Та найбільш вражаючим є навіть не це, а те, що поруч із щойно розкритими бутонами можна помітити урожай – маленькі яблучка, тобто одночасно на одній гілці є і плоди, і цвіт. При цьому яблуками дерево вкрите дуже рясно. От такі в нас закарпатські аномалії.

Закарпатці – люди настільки забобонні, що навіть не віриться, як у ХХІ столітті, коли Інтернет є в кожному телефоні, можна вірити у стільки різних пересудів, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Хоча, як правило, люди переконуються, що прикмети не мають під собою не те що наукового підґрунтя, а навіть не вкладаються у здоровий глузд, та все одно в деяких райцентрах області досі можуть закидати камінням чорну кішку, якщо вона перейде дорогу, бо мовляв, не поталанить, а на руки немовлятам, дорослим, на шиї та лапи тваринам в’яжуть червоні стрічки, аби не зурочили. У селах і сьогодні деякі жінки бояться, що в корів босоркані заберуть молоко, а біля будинків радять не садити ялинок, вирізати, бо, мовляв, це до розлуки. Загалом таких прикмет існує безліч, але ми поговоримо сьогодні про інше – про спідню білизну, а саме – про труси.

Закарпатська газета «НЕДІЛЯ» спробувала з’ясувати, звідки в цього забобону ростуть ноги…

Чому хворіють закарпатці? Зараз у багатьох країнах Європи пропагується здорове харчування, рекламуються екологічно чиста натуральна продукція, рослинна їжа. У нас же звідусіль лунає реклама ліків, чудодійних таблеток, вакцин, які нібито зцілюють всі хвороби, а наші аптеки переповнені клієнтами, які довірливо купують те, що  їм пропонують з екранів телевізорів. Парадокс! Як у області, де стільки мінеральних джерел, термальних басейнів, де карпатська природа сама покликана лікувати душу й тіло, стільки хворих?

Закарпатська газета «НЕДІЛЯ» спробувала розібратись.

Багато хто з ужгородців добре пам’ятає лелеку Васю, який залюбки позував перед телефонами та фотоапаратами біля одного з супермаркетів, любив сідати на капоти автомобілів.

Жив пернатий на станції юних натуралістів і розгулював усім містом. Екологам птаха передали з Великоберезнянського району. Місцеві помітили, що він не відлетів разом з іншими і боячись, як він переживе зиму.

Наступної осені Вася вже відлетів у теплі країни і навесні про нього забули.

А зараз за стадіоном в Ужі часто можна помітити білого лелеку, що зовсім не боїться людей. Він відважно походжає між рибаками і шукає собі здобич. Багато хто припускає, що це – улюбленець Вася.

Хто в Ужгороді клоуна поваісив? Веселого і дотепного артиста люблять всі діти. Але вони звикли бачити живого клоуна, а розвішана на смітнику одежа шокує дітей.

Хто ж так вирішив порозважатися? Такого на ужгородських смітниках ще не було. Акуратно складений костюм висить на огорожі над різним непотребом, а поруч можна побачити ще й  іграшки.

zakarpatpost.net продовжує знайомити читачів із кумедними чотирилапими ужгородцями. Цього разу ми знайшли лінивого кота, який заховався від людей, аби спокійнісінько виспатися. Його не цікавить ні ласка дітей, ні миші, ні смачна їжа, головне – добре відпочити після безсонної котячої ночі.

Ірина Галай: «Лікар сказав, що не зможу більше ходити в гори. Я вийшла, взяла папірець і викинула його у смітник»

Пухнастий себе добровільно ув’язнив, щоправда, тимчасово. Він відправився за решітку у підвалі багатоповерхівки і навіть не реагує на фотографування. Для нього солодкий сон цього разу важливіший за все. Можливо, надмірна увага і справді набридла вусатому і хвостатому? Або просто через погодні перепади йому захотілося трохи розслабитись.

Дивне літо у цьому році на Закарпатті. Спочатку – серед літа повертається зима і в горах сніжить, а зараз в Ужгороді – друга весна і цвітуть дерева.

Цими днями на вулиці Лєрмонтова біля багатоповерхівки розквітла магнолія. Розкішні квіти ніби змішують сезони і насправді, зважаючи на незрозумілу погоду, видається, ніби повернувся травень.

zakarpatpost.net