Погода на Закарпатті на сьогодні, 9 липня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті досить тепла, але хмарна погода.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +16, удень – +26 градусів. Ранок та день будуть хмарними, тільки вечір порадує нас ясним небом. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +14, удень – +26 градусів.  Ранкове прояснення не зробить великої погоди на фоні похмурого дня в цілому. Більша частина дня пройде без опадів, а ближче до вечора очікується дощ із грозою.

У Воловці – +11 уночі і  +21 градус удень. Ясному ранку у Воловці прийде на зміну похмурий день, але ввечері хмари повинні розсіятися. Без опадів.

У Сваляві – +13 уночі і  +23 градуси удень. До вечора хмари, що будуть панувати у Сваляві в небі весь день, заберуться геть. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +14, денна – +24 градуси. З ранку до самого вечора у Тячеві небо буде вкрите хмарами. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +16, денна – +26. Вдень у Перечині на якийсь час небо затягнеться хмарами, але вечір буде ясним, як і ранок. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +14, удень – +24 градуси. До вечора хмари, що будуть панувати у Великому Березному в небі весь день, заберуться геть. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +16, удень – +27. Похмура погода буде триматися весь день, вранці очікується недовге прояснення. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +11, вдень – +22 градуси. Ранок у Міжгір’ї очікується ясний, а вдень та ввечері небо буде ховатися за хмарами. Майже весь день мине без опадів, тільки ближче до вечора може розпочатися дощ.

У Рахові буде уночі +11, вдень температура підніметься до +19 градусів. У Рахові протягом усього дня погода буде похмурою. Без опадів.

9 липня відзначається день ікони Тихвинської Божої Матері. Також у цей день вшановується пам’ять преподобного Давида Солунського. У народі святого називають Суничником, оскільки до цього часу поспіває суниця. У наших пращурів існувало повір’я: хто хоче позичити грошей, той повинен покласти трави суниці у кишеню і сміло йти – відмови не буде. Щоб дізнатись погоду, у минулі часи слідкували за травою: якщо вранці вона суха, на ніч слід чекати дощу.

Народні прикмети на 9 липня
  1. Сонячний день на Давида – хороша погода протримається аж до осені
  2. Про збереження та здоров’я маленьких дітей 9 липня слід молитися іконі Божої Матері Тихвінської
  3. Якщо необхідно 9 липня зайняти грошей, можна покласти в кишеню траву суниці і відправлятися просити в борг – прикмета до того, що відповідь буде позитивною
  4. Спекотна погода – буде ще близько 40 спекотних днів з посухою і без опадів. Вже потім почнуться осінні дні, настане похолодання
  5. Засуха 9 липня – до самої осені гриби не буде
  6. Якщо миші і свині 9 липня починають їсти сіно – чекай поганого покосу в поточному році
  7. При поливі розсада повністю вбирає в себе воду – скоро настане засуха. Якщо ж, навпаки, вода 9 липня залишається на поверхні грунту, то чекай дощів найближчим часом.

zakarpatpost.net