В Ужгороді більше листівок на стовпах не буде? Рада заборонила рекламу на ліхтарях і опорах зовнішнього освітлення

Законопроект покликаний очистити вулиці українських міст від засилля реклами, вважають автори документа.

 

Про це пише Сегодня.

Верховна Рада заборонила розміщення реклами на опорних та інших елементах контактної мережі на засобах та обладнанні зовнішнього освітлення.

За відповідний законопроект (№3454) про внесення змін до закону України “Про рекламу”, що стосуються використання окремих елементів благоустрою та контактної мережі при здійсненні рекламної діяльності, в цілому проголосували 226 народних депутатів на вечірньому засіданні 3 липня.

Закон забороняє розміщення реклами або рекламних засобів на підтримуючих, опорних та інших елементах контактної мережі, а також на засобах та обладнанні (в тому числі на опорах) зовнішнього освітлення.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що його прийняття “має обмежити тотальне панування в міському просторі рекламоносіїв”, яке, на думку авторів законопроекту, призвело до “тотального забруднення наших вулиць і площ”.

Згідно з пояснювальною запискою, така заборона має допомогти зберегти “автентичність і просторову композицію об’єктів культурної спадщини та архітектурних ансамблів, поліпшити ситуацію в сфері безпеки дорожнього руху”.

zakarpatpost.net