Погода на Закарпатті на сьогодні, 13 липня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде досить тепло, але  місцями дощитиме.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +15, удень – +25 градусів. Ясна погода спостерігатиметься протягом усього дня. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +14, удень – +27 градусів. Перша половина дня  буде ясною, а після обіду з’являться хмари. Без опадів.

У Воловці – +11 уночі і  +21 градус удень. У Воловці сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Дощ із грозою, який вдень прийде на зміну дощу, продовжуватиме йти до пізнього вечора.

У Сваляві – +15 уночі і  +27 градусів удень. Хмари, які з’являться у Воловці вдень, протримаються недовго – ввечері очікується ясна погода. Удень піде дрібний дощ, проте ближче до вечора він повинен стихнути.

У Тячеві нічна температура становитиме +15, денна – +26 градусів. У Тячеві до самого ранку погода буде ясною, але ввечері небо вкриється хмарами. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +15, денна – +25. Ясна погода буде триматися у Перечині впевнено, вдень можлива недовга окупація неба хмарами. До полудня опадів не очікується. У другій половині дня можливий дрібний дощ, який до вечора повинен закінчитися.

У Великому Березному – вночі +12, удень – +23 градуси. Вдень у Великому Березному хмари з’являться на небі лише тільки для того, щоб ввечері розсіятися. Удень піде дрібний дощ, проте ближче до вечора він повинен стихнути.

У Берегові та Виноградові – вночі – +16, удень – +27. Ясна погода очікується вранці та ввечері, а вдень небо можуть затягнути хмари, проте ненадовго. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +11, вдень – +21 градус. Ранок та вечір у Міжгір’ї будуть ясними, вдень очікується хмарність. Ніч та ранок пройдуть без опадів. Удень очікується дрібний дощ, який до вечора повинен закінчитися.

У Рахові буде уночі +12, вдень температура підніметься до +19 градусів. Незважаючи на ясний ранок, вдень та ввечері у Рахові погода буде похмурою. Увечері йтиме дрібний дощ.

У цей день відзначається собор святих славних і всехвальних 12 апостолів: Петра, Андрія, Якова Заведієвого, Івана, Пилипа, Варфоломія, Хоми, Матвія, Якова Алфієва, Іуди Іаковля, Симона Зилота і Матвія. Наші пращури прислуховувались до зозулі: якщо вона продовжує кувати – літо буде хороше і довге.
Народні прикмети на 13 липня

  1. Протягом тижня після Петрового дня (12 липня) чутні солов’їні трелі – зима прийде ще нескоро, а літо буде тривалим. Швидше за все, справжні холоди настануть через 3 – 4 тижні після свята Покрови
  2. Зірки мерехтять вночі 13 липня, а вранці небо затягується хмарами – опівдні буде сильна гроза
  3. Якщо людина народилася 13 липня, то, за прикметою, він завжди буде домагатися того, чого хоче. Цілеспрямованість є його головною перевагою. Протегує такій людині фіалка.

zakarpatpost.net