Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 13 липня

День на Закарпатті був багатим на події.

Ще у травні Ужгород прикрасили унікальні роботи харківського художника Гамлета Зіньковського.

Його вуличні картини справді цікаві і вражають філософією.

Про нього вже неодноразово писав zakarpatpost.net.

Тож продовжуємо знайомити вас із творчістю митця.

Одна з робіт на вулиці Минайській «Я поруч» виконана на фасаді приміщення. Вікна перетворені на окуляри. А сама будівля нагадує обличчя людини.

Стріт-арт Гамлета неабияк оздобив Ужгород. Унікальність малюнків не лише в самому зображенні, але і в доречних написах.

Деякі злочини дивують своєю безглуздістю та жорстокістю. Багато з них трапляється через такі дрібниці, що просто не вкладається в голові, скажімо, за кілька гривень, годинник або перстень людину можуть позбавити життя. Але коли діями керує алкоголь, трапляється всяке, в тому числі – найстрашніше, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Минулого літа у Мирчі Великоберезнянського району  трапилось зухвале вбивство, про яке говорили всі. Ніхто зі знайомих не міг зрозуміти, як таке може бути, аби дядько через цигарку вбив племінника.

Було приблизно 03.30 ночі. 37-річний Іван (з етичних міркувань імена дійових осіб у матеріалі замінено) був напідпитку. Цілий день він працював у лісі і після роботи вдома він випив, за його словами, 300 грамів горілки.

Озера і водойми – чудові варіанти для відпочинку в Україні! Проведіть свою відпустку максимально круто і при цьому – бюджетно. Розповідаємо про унікальні українські водойми, куди варто поїхати сім’єю або з друзями.

Літо без відпочинку на природі – не літо. Якщо вам набридли стандартні відпустки на морі чи в горах, пропонуємо відвідати озера та інші водойми України, які точно не залишать вас байдужими. У цих куточках ви зможете насолодитись неймовірними краєвидами, вдосталь відпочити і, звісно, поплавати. Отже, синевирське озеро увйшло до ТОП-10 найкращий водойм України для бюджетного відпочинку, за версією радіо Максимум.

Закарпатський психолог дала поради, як полюбити і прийнеяти себе.

До психологів іноді приходять люди із запитаннями «чому мене не люблять» або «я не виходжу заміж, хоча й виконую всі рекомендації психологів».

«Яких психологів?» – цікавлюся я. Найчастіше мені розповідають про психологів із журналів.

Ні, я не проти глянцю і психологів із журналів. Але там все занадто шизофренічно: на одному розвороті тобі обіцяють любов та успіх тільки після цієї косметики, на другому – тільки після цього одягу, на третьому – тільки після підвищення самооцінки.

Бути гарним і здоровим хочеться кожному. Але для того, щоб зберігати тіло у хорошій формі, добре почуватися, одного бажання мало. Потрібні правильне харчування та спорт, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Тож як найбільш ефективно тренуватися? Як не нашкодити собі? Як досягти під час занять омріяного ефекту? Як зберігати ідеальну вагу?

Про це розповів провідний тренер із Ужгорода, майстер спорту Федерації пауерліфтингу України, майстер спорту міжнародного класу ФЕДЕРАЦії AWPC, абсолютний чемпіон світу GPA з пауерліфтингу у віковій категорії OPEN, багаторазовий чемпіон України  Вадим ТИХОНОВ.

Як впоратися із зайвою вагою і чи є корисними більшість закарпатських страв? Про це у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» розповіла дієтолог Альона НЕКРАХА.

Зайва вага – проблема багатьох закарпатців. Що можете сказати про традиційну місцеву кухню? Чи сприяє вона ожирінню. Чи здоровими є більшість закарпатських страв?

Хоч закарпатська кухня дуже смачна, ми виросли на цьому, але основою страв є червоне м’ясо – свинина, яка сама по собі не є здоровою і дуже жирна, а також багато смаженого. Без цього не обходяться місцеві свята. Проте таку їжу дійсно бажано вживати лише на свята, а не щодня. Принаймні потрібно хоча б замінювати шкідливі інгредієнти на більш корисні. Тобто, будь-яку страву можна зробити з дуже шкідливої дуже корисною, якщо постаратися і сильно захотіти.

 zakarpatpost.net