АНОНС. В Ужгороді серед мерців живуть діти, які спілкуються звуками, що зрозумілі лише їм

Вони нагадують вовченят і не вміють говорити людською мовою

Газета «Неділя Закарпатські новини» дізналася дещо нове про хлопчиків

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Хлопчики не вміють говорити, лише видають дивні звуки. Не знають навіть скільки їм років. Вони спостерігають за похованнями. Це для них – найбільша радість із усіх можливих. Могили ніби стали для дітей пісочницями, а похорони – розвагою.

Ужгородка Тетяна Серветник випадково знайшла дітей і була вражена побаченим.

«Перед Великоднем я ходила прибирати могилу мами і побачила їх. Тоді саме ховали молодого хлопця. Було дуже багато людей, які плакали, а діти на це дивилися. Вони були без батьків, брудні і трішки неохайні, – розповіла жінка. –  Мені стало дуже шкода хлопчиків, бо вони щодня дивляться на таке. Я намагалася з ними поговорити, та вони не відповідали. Не казали навіть, як їх звати. Але заговорити вони могли б, якби їх цього навчили. Живуть діти поруч із кладовищем. Я питала у сусідів про родину. Жінка сказала, що сім’я непогана, непитуща, мама не працює, бабуся – прибиральниця в школі, а її двоє дорослих синів працюють і скандалів уже немає».

Тетяна захотіла на власні очі глянути, що ж відбувається в тому дивному будинку. Вона попросила чоловіка купити продуктів, щоб і передати їх батькам хлопчиків, але в хату їх не пустили, хоч пакунки і забрали.

Що ж відбувається в цій дивній родині? Чому маленькі мауглі живуть серед мерців? Як пояснять це рідні?

Це з’ясовували журналісти програми «Говорить Україна».

Ганна, бабуся хлопчиків, приїхала до студії.

Вона одразу заявила: те, що люди говорять – неправда. Запевняла, що гратись дітям ніде, бо двору як такого немає, але вона часто забирає їх до себе, а мешкає від хати, де живуть діти, всього за кілька будинків.

«Моя невістка дуже хороша, – стверджувала жінка. – І син теж був хороший, їхній батько, але він помер у минулому році. Меншого онука, того, що йому зараз 7 років, я вчу читати, писати, бо Іллюша не розмовляє і його брати до школи не захотіли. А старшого, якому дев’ять років, ніяк не можу змусити».

Дивно, як же вона вчить їх грамоти, коли діти навіть говорити не вміють.

Чому тітка хотіла забрати дітей з родини? Чому обидва хлопчики не розмволяють, які вони травми отримали? Чому їх не хотіли взяти до школи? Яка зараз доля на них чекає? Що сказав міський голова Ужгорода про цей випадок?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 13 липня.

zakarpatpost.net