Погода на Закарпатті на сьогодні, 15 липня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде досить тепло, але  місцями дощитиме.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +15, удень – +23 градуси. Вже вранці небо затягнеться хмарами, які так і не зникатимуть до кінця дня. Удень, можливо, пройде дощ, але він закінчиться ще до приходу вечора.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +15, удень – +22 градуси. День буде похмурим, незважаючи на ясну ніч. З самого ранку небо вкриється хмарами, які протримаються до кінця дня. Удень очікується дощ із грозою, який ввечері перейде у дрібний дощ.

У Воловці – +13 уночі і  +17 градусів удень. У Воловці сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Вранішній дощ із грозою удень зміниться на сильний дощ, який ближче до вечора повинен послабшати.

У Сваляві – +14 уночі і  +19 градусів удень. У Сваляві хмарна погода буде триматися до самого вечора. Дощ із грозою, який розпочнеться у другій половині дня, до вечора зміниться на дощ.

У Тячеві нічна температура становитиме +16, денна – +22 градуси. Протягом усього дня у Тячеві буде триматися хмарна погода. Дощ із грозою, який розпочнеться у другій половині дня, до вечора зміниться на дощ.

У Перечині – нічна температура становитиме +15, денна – +23. Хмарна погода протримається у Перечині увесь день. Удень очікується дощ із грозою, який ввечері перейде у дощ.

У Великому Березному – вночі +15, удень – +20 градусів. У Великому Березному сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Дощ із грозою, який розпочнеться у другій половині дня, до вечора зміниться на дощ.

У Берегові та Виноградові – вночі – +17, удень – +24. Безхмарним небо буде лише вранці – день та вечір очікуються похмурими. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +13, вдень – +18 градусів. Протягом усього дня у Міжгір’ї буде триматися хмарна погода. Дрібний дощ йтиме весь час. Удень він посилиться, а до вечора послабшає.

У Рахові буде уночі +12, вдень температура підніметься до +16 градусів. У Рахові протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Вранці очікується дрібний дощ, вдень і ввечері – дощ із грозою.

У цей день вшановується пам’ять святителя Фотія, митрополита Київського. У минулі часи у цей день було ще свято Берегині. Берегиня вшановувалась як охоронниця від зла і захисниця здоров’я. До цього часу поспіває рання вишня. Наші пращури помітили, якщо до 15 липня на деревах “проглянуть” перші жовті листочки – осінь настане рано і зима буде ранньою. У період з 15 до 20 липня у річках і водоймах починає цвісти вода.

Народні прикмети на 15 липня

  1. На березі з’явилися жовті листя – можна очікувати ранньої зими
  2. У лісі з’явилося багато ягід до 15 липня – прикмета того, що зима буде морозною

zakarpatpost.net