Стрілянина на закарпатському кордоні. В’єтнамці хотіли прорватися до Європи

Троє азіатів та українця, що супроводжував їх, затримали сьогодні вночі за випереджувальною інформацією оперативні співробітники Західного регіонального управління ДПСУ, військовослужбовці Чопського прикордонного загону та представники УСБУ в Закарпатській області.

Про це повідомляє прес-служба Західного регіонального управління ДПСУ.

Щоб завадити порушенню держрубежу, на загрозливому напрямку прикордонники виставили додаткові наряди та залучили резерви. Згодом, на ділянці відділу «Гута» правоохоронці помітили невідомих, які рухались в бік кордону. Прикордонному наряду довелось зробити декілька попереджувальних пострілів вгору, аби зупинити правопорушників. Затриманими виявились громадяни В’єтнаму, які не мали при собі жодних документів. Разом з ними затримали місцевого жителя, який допомагав іноземцям дістатись державного рубежу.

Оскільки у діях нашого співвітчизника вбачаються ознаки кримінального злочину за ст.332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України», прикордонники направили відповідне повідомлення до ГУНП у Закарпатській області. Затриманих громадян В’єтнаму доставили у спецприміщення «Оноківці». Після з’ясування усіх обставин та встановлення особи правопорушників їх буде притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.2 ст.204-1 КупАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

zakarpatpost.net