Назвали найкращі професії для закарпатської молоді

Найпрестижнішими професіями для молоді стали гід, тестувальник комп’ютерних програм та SMM менеджерів . Про це Gazeta.ua говорить агент з пошуку роботи Андрій Юдін із Києва.

Знаходьте роботу через газету «Робота та навчання»

“Молодь не хоче йти на низькооплачувані роботи. В першу чергу цікавляться зарплатою. Моло-ді люди готові йти на додаткові курси і вчитись, щоб отримати краще місце. Наприклад курси по просуванню товару в інтернеті обійдуться для киян від 5 тисяч гривень на місяць. Але зар-плата для цієї категорії стартує від 15 тисяч гривень. Для того, щоб стати тестувальником про-грам з нуля треба викласти 17 тисяч гривень, але там зарплата може починатись з 12 тисяч гри-вень і доходити до 50 тисяч. Гід у міжнародному сполученні отримує від 13 тисяч гривень, але має можливість подорожувати і бачити світ”, – розповідає Юдін.

Такі вакансії з’являються щомісяця, але бажаючих працювати мало.

“Вузи не вчать таким вакансіям. Це професії, які треба опановувати додатково. Наприклад, на факультеті туризму вчать багато історії, ораторському мистецтву, але зовсім не розповідають, як проходити кордон як переконати пасажирів не набрати лишнього, чи, що треба зробити, коли комусь погано. Програмістів вчать писати серйозні програми, але не приділяють увагу тестуванню. Тестувальниками часто стають жінки. А от азам SMM всі вчяться самостійно або на курсах”, – каже Андрій.

Нагадаємо, що як розповіли у закарпатській спеціалізованій газеті «Робота та навчання», зараз роботодавці активно шукають швачок, офіціантів, покоївок, посудомийок, працівників готелів, електриків, механіків, різноробочих на заводи.

Також затребувані кухарі, торгові агенти , вантажники, продавці.

Крім того, з настанням весни все частіше шукають будівельників. Загалом оголошень, що стосуються ремонтів житла дуже багато.

Такі спеціалісти потрібні як у межах області, так і в інші куточки держави та за кордоном.

zakarpatpost.net