Троє закарпатців протягом чотирьох годин ґвалтували молодицю

Двох із них покарано, а третього вони  так і не видали

Троє молодиків на Мукачівщині протягом чотирьох годин ґвалтували молоду жінку. Наймолодшому з них було 18 років. Інцидент трапився неподалік санаторію «Карпати», пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Була тепла липнева ніч. Оксана (імена дійових осіб у матеріалі замінено) разом з чоловіком, дітьми та родичами була на дискотеці в місцевому кафе. Компанія веселилася, усі трохи випили. Жінка  вирішила відійти і трохи прогулятися. Дія відбувалася опівночі. На вулиці вже стемніло. Закарпатка йшла центральною дорогою, тротуаром. Раптом до неї підійшли двоє хлопців. Розмовляли грубо, питали, хто вона, чому одна, що робить у селі і куди прямує. Далі – запропонували піти з ними. Оксана не хотіла, але вони наполягали, казали, що ненадовго і потім її відпустять. Молодиця опиралася. Тоді її взяли під руки й почали тягнути силою.

18-річний Дмитро казав, що вона мусить іти з ними. Оксана навіть не розуміла, куди її волочать. Тим часом у сумочці дзвонив телефон, але жінка не відповідала, бо боялась, що незнайомці його відберуть. Вони минули місток, кущі і опинилися посеред поля. Дмитро зняв із себе куртку і простелив на землю. Лише тоді жінка зрозуміла, чого від неї хочуть хлопці. Вони почали її роздягати. Спочатку Оксана опиралася, просила відпустити, але потім зрозуміла, що всі старання марні і поки хлопці не задовольнять свої пристрасті, до родини вона не повернеться.

Тоді, побоюючись, аби її не заразили якимись венеричними захворюваннями, закарпатка вийняла з сумки презервативи і дала їх молодикам.

Оксану не били, але й не відпускали. Втішалися з нею по черзі – усіма можливими шляхами. Скільки разів – вона навіть не пам’ятала. Раптом Дмитро кудись відійшов і невдовзі привів із собою ще одного хлопця. Хто він – Оксана навіть побачити не змогла. Незнайомець теж почав її ґвалтувати.

Так тривало цілих чотири години. За словами молодиків, вони це зробили всього по два рази. Поводились грубо і брутально. Але Оксані вже було байдуже, вона думала про одне – лише б все скоріше закінчилось.

Коли нарешті компанія задовольнила свої інстинкти, жінку відпустили, лише наказали не повертатися, не дивитись, куди вони йдуть, нікому про те, що трапилось, не розповідати і ніколи їх не шукати.

Але цього хлопцям виявилося замало, тому вони ще й забрали в закарпатки телефон.

Оксана плакала. Їй було не по собі від усього. Вона ледве дійшла додому і одразу пішла в душ. Чоловік був уже в ліжку. Вона боялась йому розповідати про зґвалтування, не знала, якою буде в нього реакція. Проте Петро почав розпитувати дружину, куди вона поділась, чому повернулась так пізно й чому заплакана. Оксана зізналася, розповіла все. Уранці  вони разом пішли до поліції і написали заяву.

Правоохоронці знайшли Дмитра з Миколою швидко. Проте третього спільника молодики так і не видали. Хоча він, як запевняла жінка, поводився з нею найбільш грубо і брутально, вживав щодо неї лише нецензурні слова… та ще й такі вульгарні, яких вона ніколи й не чула. Сама ж Оксана упізнати свого кривдника не могла, бо його обличчя не бачила. Запевнила також, що всі троє були п’яними.

На суді Дмитро свою вину заперечував, наголошуючи, що все відбувалося лише виключно за згодою Оксани. На той час він уже був одруженим і навіть став батьком двох дітей. Свого товариша він так і не виказав.

Отже, суд засудив Дмитра на чотири роки шість місяців позбавлення волі, а Миколу – на п’ять років. Також із обох було стягнено по 50 тисяч гривень моральної шкоди на користь потерпілої.

Проте вирок Оксану не задовольнив, тому вона подала касаційну скаргу. Під час засідання молодик просив його виправдати, мовляв, напередодні події жінка посварилася з чоловіком, нарікала на нього і сама бажала розважитись. Але його слова не прозвучали переконливо. Тож апеляційний суд Закарпатської області обрав для Дмитра більш суворе покарання – вісім років перебування за ґратами.

Марія УЖАНСЬКА, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net