Закарпатців безкоштовно консультуватимуть спеціалісти Міжнародної місії лікарів

Сьогодні, 17 липня, у Прес-центрі Закарпатської ОДА відбулася зустріч представників ЗМІ та членів команди Міжнародної місії лікарів «OperationRenewedHope», які протягом тижня проводитимуть на Закарпатті безкоштовний прийом громадян. З журналістами зустрілися голова Місії Ян Мілтон, директор Благодійного фонду «Доторкнись життя» («Touch a Life») Олег Енський та його заступниця Лорі Енська, лікарі Місії Гері Гібсон та Стівен Дерш.

Про це повідомила прес-служба Закарпатської ОДА.

В Україні закарпатці першими долучаться до отримання безкоштовної медичної допомоги від канадських та американських фахівців. Так, прийом громадян здійснюватимуть терапевти, стоматологи, гастроентерологи, гінекологи, хірурги, невропатологи, сімейні лікарі. Загалом, до Закарпаття завітали 54фахівці з-за кордону, а вже за тиждень до колег приєднаються ще 31 член Міжнародної місії лікарів.

«Ми хочемо подякувати Міністерству охорони здоровʼя України, обласній та місцевій владі за те, що вони дозволили нам приїхати сюди і долучитися до надання медичної допомоги вашим громадянам. Для нас велика честь працювати із закарпатськими лікарями, адже вони діляться з нами своїм досвідом, допомагають нам зрозуміти місцеві побут та культуру, а головне – нагальні потреби місцевого населення. До цього наша Місія вже працювала у 45 країнах світу. У вашому регіоні ми вперше і вже співпрацюємо з Благодійним фондом «Доторкнись життя», надаючи допомогу дітям з неблагополучних сімей. Також ми допомагаємо регіонам, що постраждали внаслідок стихії, і людям, які опинилися у скрутній життєвій ситуації», – розповів Ян Мілтон.

Закордонні лікарі привезли на Закарпаття й устаткування, яке дозволить якісно здійснювати діагностику та лікування пацієнтів. Йдеться як про портативні прилади, так і про кабінетне обладнання, зокрема стоматологічне.

«Я привіз сюди чотири валізи обладнання по 25 кілограмів кожен, два мобільні стоматологічні крісла, станок для пломбування і дезінфекції інструментів, мобільний сканер для знімків… Все, як у звичайному стоматологічному кабінеті, де можна проводити обстеження, протезування, лікування», – розповів лікар-стоматолог Гері Гібсон.

Позаяк вітчизняне законодавство не дозволяє вільне ввезення на територію України медикаментів, лікарі Міжнародної місії планують співпрацювати із місцевими аптеками для надання пацієнтам необхідних ліків.

«Наше обладнання, передусім, це наші знання. Окрім того, ми вже маємо домовленості про співпрацю з місцевими лікарями і медзакладами для надання якісних медичних послуг населенню. Загалом, одна з цілей візиту сюди – це обмін досвідом з вашими лікарями. І нам приємно констатувати, що за час перебування тут і спілкування з українськими колегами, багато точок зору щодо професійної діяльності у нас збігаються», – додав головний лікар Міжнародної місії лікарів «OperationRenewedHope» Стівен Дерш.

18-20 і 24-26 липня з 9.00 до 17.00безкоштовний прийом громадян відбуватиметься у м. Мукачево в приміщенні Благодійного фонду «Доторкнись життя» по вул. ім. Я.Коменського, 64. Додаткова інформація за телефоном: 066-405-39-63.

Довідково:Місія«OperationRenewedHope» була заснована у 1991 році Яном Мілтом у м. Феєтвілл штату Північна Кароліна (США). Мета Місії – використовувати надлишкові поставки обладнання, надані лікарнями, корпораціями та виробниками Сполучених Штатів Америки, щоб зробити їх доступними для регіонів світу, які гостро потребують гуманітарної підтримки.

zakarpatpost.net