Єпископ Ужгородський і Закарпатський УПЦ КП Варсонофій розповів про Томос, Хрещення Русі, піст, українську церкву

Сьогодні у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» відбулася прес-конференція Єпископа Ужгородського і Закарпатського УПЦ КП Варсонофія.

Зустріч була присвячена відзначенню 1030-ї річниці хрещення Русі.

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Тож, Владика розповів про заходи з цієї нагоди, що відбудуться у Києві та на Закарпатті.

«27 – 28 липня Українська Церква відзначатиме річницю хрещення Київської Руси-України. З цієї нагоди у Свято-Володимирському патріаршому кафедральному соборі (бульв. Шевченка, 20), відбудуться урочисті богослужіння: 27 липня о 17:00 – Всенічне бдіння; 28 липня о 9:30 – Божественна літургія. Богослужіння очолить Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України ФІЛАРЕТ, у співслужінні єпископату і духовенства Київського Патріархату.

По завершенні літургії (близько 12:00) від Володимирського собору до пам’ятника святому князю Володимиру Великому відбудеться Хресний хід» . – наголосив Владика.

Також він розповів про те, що дасть українським вірникам надання Україні Томосу від Вселенського Патріарха.

Крім того Владика Варсонофій відповідаючи на питання журналістів про те, чи доцільно брати з собою дітей на хресну ходу, зазначив, що побожність потрібно виховувати з народження, наголосив, що для дітей, вагітних та хворих піст є необов’язковим… та й  загалом головне не дієта, а духовне очищення, розповів, скільки приходів Київського Патріархату є на Закарпатті, а також про те, що людям потрібно доносити правду про церкву.

Детальніше читайте у інтерв’ю з єпископом у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

У продажу із 20 липня.

zakarpatpost.net

One thought on “Єпископ Ужгородський і Закарпатський УПЦ КП Варсонофій розповів про Томос, Хрещення Русі, піст, українську церкву

  • 19.07.2018 at 18:38
    Permalink

    Хто добре їсть – той добре працює!

Comments are closed.