Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 19 липня

День на Закарпатті був багатим на події.

Незважаючи на епоху Інтернету, багато закарпатців все одно знайомляться через газети.

Зокрема, через рубрику «Клуб знайомств» у газеті «Закарпатські оголошення».

Тож кого шукають наші земляки? Якими критеріями має бути наділений партнер? Що приваблює, а що навпаки заважає нашим краянам будувати стосунки.

Як розповіли у газеті «Закарпатські оголошення», зараз більше хочуть знайти супутниць чоловіки. Від них заявок поступає більше.

В жінці вони хочуть знайти передусім друга, також бажано, аби вона не пила, не палила і була доброю господинею. У багатьох оголошеннях вказують, аби партнерка була згідною на переїзд.

Ужгород унікальний смітниками. У Підзамчому парку встановлено смітники без корпусу. На них є металева основа і дно, а боків немає. Зроблено їх так, аби туди ставити сміттєві пакети, проте їх ніхто не встановлює. Максимум, що можна залишити в такому смітнику – це порожню пляшку, бо все інше рознесе вітер.

Ще раніше на набережній Незалежності були смітники без дна. Із них дивувалося багато туристів, адже вкинувши в них непотріб, він одразу опинявся на землі і люди не могли збагнути, чому це.

Щоправда, невдовзі їх  зрізали, але досі в усій Україні таких чудернацьких конструкцій бачити не доводилося.

Думка відомого закарпатця про закарпатські обіцянки. Відколи себе пам’ятаю – мені (і не тільки мені) постійно щось обіцяли і ніколи я не бачив обіцяного. У школі мене дурили комунізмом. От побудуємо комунізм і заживемо щасливо, краще ніж люди у всьому світі. Бо там загниваючий капіталізм, а у нас «від кожного по можливостях, кожному – по потребі». По потребі не було ніколи, бо потреби ростуть разом з можливостями. Але то вже з іншої сфери, з наукової, з практичної, з прагматичної, а тоді цінували тільки пропаганду, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

У армії чи не щодня на політзаняттях нам обіцяли мир у всьому світі. Ми і тільки ми, радянські воїни, стоїмо на сторожі миру, а агресивний Захід постійно дестабілізує обстановку. Отой методизм «впихування невпіхуємого» у зелені лисі голови в кашкетах із кокардами приносив результати – більшість хлопців вірила цим нісенітницям і частина з нас записувалася добровольцями в Афганістан, на Кубу, в Єгипет, у інші гарячі точки. З автоматами в руках воїни йшли на чужу землю, щоб там змусити місцевих жителів полюбити мир. А хто не хоче любити мир – того треба просто пристрелити.

Щоб вирішити проблему фальсифікату в Україні, потрібно підняти рівень життя населення, вважає Олексій Дорошенко, директор асоціації постачальників торговельних мереж.

“У 2007-2008 роках підробленої продукції було значно менше. Виробники пропонували досить добрі за якістю товари. Люди мали можливість купувати їх. Сьогодні ціна для українців стала важливішою, ніж якість. При цьому вони знають, що їх обманюють. Зрозуміло, що виробники штучно здешевлюють продукт. Використовують сумнівні за якістю інгредієнти. Така ситуація зберігатиметься найближчі декілька років”, – розповів Олексій Дорошенко.

Сьогодні у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» відбулася прес-конференція Єпископа Ужгородського і Закарпатського УПЦ КП Варсонофія.

Зустріч була присвячена відзначенню 1030-ї річниці хрещення Русі.

Тож Владика розповів про заходи з цієї нагоди, що відбудуться у Києві та на Закарпатті.

«27 – 28 липня Українська Церква відзначатиме річницю хрещення Київської Руси-України. З цієї нагоди у Свято-Володимирському патріаршому кафедральному соборі (бульв. Шевченка, 20), відбудуться урочисті богослужіння: 27 липня о 17:00 – Всенічне бдіння; 28 липня о 9:30 – Божественна літургія. Богослужіння очолить Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України ФІЛАРЕТ, у співслужінні єпископату і духовенства Київського Патріархату.

По завершенні літургії (близько 12:00) від Володимирського собору до пам’ятника святому князю Володимиру Великому відбудеться Хресний хід» . – наголосив Владика.

Останнім часом в Ужгороді більшає нікому не потрібних покинутих машин.

Як раніше повідомляв zakarpatpost.net, в місті є автомобіль, який приріс колесами до  клумби, є неподалік залізничного вокзалу ржавий, який мешканці прилеглих будинків перетворили на смітник, є просто залишені роками напризволяще біля будинків.

Вони вже нагадують не транспортні засоби, а купи металобрухту. Та навіть здавши їх до пунктів прийому металів за залізо хоч можна отримати гроші. А так машини стоять без використання і лише загромаджують територію, часто навіть проїжджу частину доріг, і мають при цьому жалюгідний вигляд.

У цьому кварталі українцям доведеться поквапитися, щоб не втратити частину своїх заощаджень. Велика частина вкладів населення перебуває в гривні, оскільки вже кілька років вони є прибутковішими, ніж валютні. Але з осені тенденція може змінитися: через неясність з отриманням траншу МВФ, зниженням золотовалютних резервів і необхідності виплат за зовнішніми боргами гривня почне знецінюватися. І депозити в твердій валюті стануть вигідніше, пише Сегодня.  Влітку банки почали активно блокувати платіжні картки з метою ідентифікації клієнтів. У Нацбанку пояснюють жорсткі дії фінустанов необхідністю запровадження ризик-орієнтованого підходу.

zakarpatpost.net