Погода на Закарпатті на сьогодні, 21 липня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде досить тепло і сонячно на більшій території області.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +17, удень – +27 градусів. На небі не буде жодної хмаринки. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +16, удень – +26 градусів. Ранок буде безхмарним, і до кінця дня небо лишатиметься ясним. Без опадів.

У Воловці – +13 уночі і  +22 градуси удень. Досвітні хмари звільнять вранці небо у Воловці від своєї присутності, але вдень ненадовго з’являться, щоб ввечері знову зникнути. Без опадів.

У Сваляві – +14 уночі і  +24 градуси удень. До світанку у Сваляві очікується хмарна погода, яка вранці проясниться, а вдень та ввечері все знову повториться. Вночі та вранці опадів не очікується. Удень йтиме дощ із грозою, проте ближче до вечора він закінчиться.

У Тячеві нічна температура становитиме +17, денна – +27 градусів. Незважаючи на похмурий досвітній час, у Перечині з самого ранку на небі не залишатиметься жодної хмарки, та до кінця дня погода буде ясною. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +18, денна – +26. Хмарна погода протримається у Перечині увесь день. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +13, удень – +24 градуси. У Великому Березному увесь день небо буде ясним, але ввечері, можливо, погода зміниться на хмарну. Майже весь день мине без опадів, тільки ближче до вечора може розпочатися дрібний дощ.

У Берегові та Виноградові – вночі – +17, удень – +28. З ранку та до самого вечора небо буде ясним. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +13, вдень – +23 градуси. У Міжгір’ї досвітні хмари вранці розсіються, а вдень знову зберуться, щоб ввечері звільнити небо від своєї пристуності вже повністю. Без опадів.

У Рахові буде уночі +11, вдень температура підніметься до +20 градусів. Ясним небо у Рахові буде тільки вранці, потім його затягне хмарами, які протримаються до пізнього вечора. Усю другу половину дня йтиме дощ із грозою.

21 липня вшановується пам’ять святого великомученика Прокопа. У народі святого Прокопа називали Жнивником, оскільки у цей час починали в’язати снопи. Також у цей день відзначається свято Казанської ікони Божої Матері. У народі говорили: “Хто на Казанську одружиться, щасливий буде”, тому в цей час справлялось багато весіль. По цьому дню судили про найближчу зиму: “Що Казанська покаже, те й зима скаже”. З 21 липня починається найсильніша спека.

Народні прикмети на 21 липня

  1. Колись вірили в те, що саме 21 липня на полях можна зустріти комаху – комаха-шкідник, який звивається в клубок і катається по землі. Якщо людині під ноги попадеться цей клубок, то це, по прикметі, віщує благополучний рік. Тому, була поширена традиція вирушати в цей день на пошуки камахі.
  2. Починали 21 липня збирати чорницю, але це вважалося справою складним, оскільки дуже вже комарі заважали. Саму чорницю вважали ягодою, володіє чудовими властивостями, і сучасна медицина це підтверджує. Так, особливо корисна чорниця при порушеннях зору, ревматизмі, хворобах травлення, подагрі і т. д. Виходить, що деякі прикмети цілком інформативні!

zakarpatpost.net