Васю все частіше можна побачити біля драмтеатру в Ужгороді. Хоче на виставу?

Білий лелека, який шукає собі їжу в районі Слов’янської, Київської та Студентської набережних, все більше полює і просто походжає річкою біля драмтеатру.

 Газета «Неділя Закарпатські новини» вже писала про лелечиний обід цього дивовжного пернатого. Тоді  протягом певного часу він просто стояв і дивився довкола. Аж раптом за секунду опустив голову під воду і витягнув… змію довжиною близько 40 сантиметрів. Плазун почав обвиватися довкола дзьоба. Але птах міцно тримав здобич. Далі він почав товкти вужа дзьобом. Убивав нещасного десь дві хвилини. Та вбити його так і не вдалося. Змія звивалася від болю, а лелека продовжував атакувати її. Пересвідчившись, що вуж не вмирає, птах почав його ковтати живцем. Оскільки плазун виявився досить товстим, це йому вдавалось нелегко. Але за 6-8 спробо лелека таки проковтнув свою жертву. Пообідавши, лелека пішов знову у воду і почав запивати обід. Після цього він постояв у воді і зловив собі жабу. Її теж безжально проковтнув. А далі перелетів на інше місце – до мосту Масарика. Там лелека теж зловив жабу.

Стало відомо, де розмістили карусель, яку “прогнали” з Ужгорода з Театральної

Багато хто каже, що через те, що птах поводиться настільки сміливо, ймовірно, це – добре знайомий усім Вася. Багато хто з ужгородців добре пам’ятає лелеку, який залюбки позував перед телефонами та фотоапаратами біля одного з супермаркетів, любив сідати на капоти автомобілів. Жив пернатий на станції юних натуралістів і розгулював усім містом. Екологам птаха передали з Великоберезнянського району. Місцеві помітили, що він не відлетів разом з іншими і боячись, як він переживе зиму.

Наступної осені Вася вже відлетів у теплі країни і навесні про нього забули.

А зараз, спостерігаючи за лелекою-ненажерою, що нещадно розправляється з плазунами, все більше заговорили про те, що це повернувся Вася.

Але чому йому подобається так багато часу проводити біля драмтеатру? На виставу захотілося? Або вужі там, зарядившись «культурною енергетикою» смачніші?

zakarpatpost.net