Винне яблуко? Чому закарпатка закидала чоловікову сестру камінням

Оскільки відстань була чималою, влучити в противницю вдалося тільки тричі, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Деякі закарпатці, здається, живуть не те що в середньовіччі, а в часах, що були до народження Христа. Давні ізраїльтяни кидали каміння в тих, хто, на їхню думку, чимось завинив перед іншими. Наші ж сучасники-земляки таким чином з’ясовують стосунки з родичами… причому  навіть не думають про наслідки, не усвідомлюють, що таким чином можуть не просто завдати людині травм, а навіть вбити.

Каміння полетіло в рахівчанку від братової дружини. Жінки посварились між собою і невдовзі одна з них вирішила в пориві гніву атакувати іншу за допомогою того, що знайшла під руками. Оскільки словесних аргументів у закарпатки було недостатньо, тож вона додумалась вдатись до «важкої артилерії».

Неприязнь між рахівчанками була давньою. Конфліктували вони більше 15 років. Причина була банальною – земля, якої нашим краянам завжди мало, хоча вона часом просто простоює і її не використовують зовсім.

Сварки між молодицями доходили й до того, що нерідко вони писали одна на одну заяви до поліції або викликали на місця «бойових дій» правоохоронців, яким доводилося жінок заспокоювати.

Тож того дня Марія знаходилася в себе в саду. Раптом вона побачила родичку Галину. Жінка почала кричати, мовляв, та збирає яблука на її частині ділянки. Разом із нею був чоловік. За словами Марії, через те, що він постійно зловживає алкоголем, сваритись вона при ньому не хотіла, тому відійшла. На суді запевняла, що на цьому конфлікт вичерпався. Свою вину не визнала і переконувала, що нічого протиправного не робила.

Утім Галина повідомила, що братова дружина спочатку лише сварилась, а далі почала кидати в неї камені, які знаходила прямо під ногами. Всього кинула п’ять, але оскільки відстань була чималою (метрів 10-12), то влучити в противницю вдалося тільки тричі. Потрапила в передпліччя та обидві ноги.

І доказом цьому є висновок судово-медичної експертизи, згідно з яким жінка отримала тілесні ушкодження у вигляді синців.

Отже, Галина заявила проти родички цивільний позов на суму 5 тисяч гривень і відмовилась від примирення. І суд його задовольнив, визнавши Марію винною у побитті родички. Але дивує інший факт.

Свідком інциденту був чоловік Галини. Чому він не заступився за дружину – невідомо. А може йому так набридли сварливі жінки, що вирішив у їхні розбірки взагалі не втручатися?

Сергій ОРОС, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net