Погода на Закарпатті на сьогодні, 22 липня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде досить тепло, але знову задощить і очікуються грози.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +17, удень – +27 градусів. Ясному ранку прийде на зміну хмарна погода, яка утримається до самого вечора. З середини дня і до його кінця йтиме дощ із грозою.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +16, удень – +27 градусів. Вранці небо буде ясним, а вдень вкриється хмарами, які не зникатимуть до завершення дня. У другій половині дня очікується дощ із грозою, який йтиме до самого вечора.

У Воловці – +12 уночі і  +22 градуси удень. У Воловці погода порадує нас безхмарним ранком, але вже у середині дня вона зміниться та буде похмурою до самого вечора. Ранок і день пройдуть без опадів. Увечері можливий дощ.

У Сваляві – +15 уночі і  +24 градуси удень. Ясному ранку прийде на зміну хмарна погода, яка утримається у Сваляві до самого вечора. З середини дня і до його кінця йтиме дощ із грозою.

У Тячеві нічна температура становитиме +18, денна – +27 градусів. Зустрічаючи нас безхмарним ранком, погода зміниться вже у середині дня й небо у Тячеві вкриється хмарами, які протримаються до вечора. Удень і ввечері буде йти дощ із грозою.

У Перечині – нічна температура становитиме +17, денна – +27. У Перечині хмарний день та похмурий вечір прийдуть на зміну ясному ранку. З середини дня і до його кінця йтиме дощ із грозою.

У Великому Березному – вночі +15, удень – +24 градуси. Перша половина дня у Великому Березному буде ясною, а після обіду з’являться хмари. У другій половині дня очікується дощ із грозою, який йтиме до самого вечора.

У Берегові та Виноградові – вночі – +18, удень – +27. Перша половина дня буде ясною, а після обіду з’являться хмари. З середини дня і до його кінця йтиме дощ із грозою.

У Міжгір’ї – уночі  +13, вдень – +23 градуси. У Міжгір’ї хмарний день та похмурий вечір прийдуть на зміну ясному ранку. Ранок і день пройдуть без опадів. Увечері можливий дощ із грозою.

У Рахові буде уночі +11, вдень температура підніметься до +22 градусів. У Рахові погода порадує нас безхмарним ранком, але вже у середині дня вона зміниться та буде похмурою до самого вечора. У другій половині дня очікується дощ із грозою, який йтиме до самого вечора.

22 липня вшановується пам’ять священномученика Панкрата і Кирила. На Панкрата і Кирила пробують перші огірки з городу. У народі цей день називався чорничним, оскільки з 22 липня починали збирати чорницю. За народним повір’ям, “чорниця відводить від живота лихо”, вона “лікує виразку шлунку, чистить кров, відновлює роботу печінки”. Наші пращури помітили, якщо цей день спекотний, то у грудні варто чекати на сильний холод.

Народні прикмети на 22 липня

  1. Багато чорниці вродило – зима буде морозною
  2. Чорниця ще не дозріла до 22 липня – буде холодна осінь
  3. Перший зібраний огірок потрібно обов’язково закопати на городі таємно від сусідів, щоб забезпечити хороший урожай

zakarpatpost.net