Погода на Закарпатті на сьогодні, 23 липня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде досить тепло, але хмарно.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +18, удень – +27 градусів. Похмурій ночі на зміну прийде ясний ранок та день, хмари на небі з’являться лише ввечері. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +15, удень – +27 градусів.  Протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Без опадів.

У Воловці – +12 уночі і  +22 градуси удень. Похмура погода буде триматися у Воловці весь день, вранці очікується недовге прояснення. Удень очікується дощ, проте до вечора він повинен послабшати.

У Сваляві – +13 уночі і  +24 градуси удень. Похмура погода буде триматися у Сваляві весь день, вранці очікується недовге прояснення. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +16, денна – +27 градусів. У Тячеві ранкове прояснення не зробить великої погоди на фоні похмурого дня в цілому. Без опадів

У Перечині – нічна температура становитиме +18, денна – +27. Безхмарним небо буде лише вранці – день та вечір у Перечині очікуються похмурими. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +14, удень – +24 градуси. Ясним небо у Великому Березному буде тільки вранці, потім його затягне хмарами, які протримаються до пізнього вечора. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +17, удень – +28. Увесь час у Береговому утримається хмарна погода, вдень хмари ненадовго розсіються, щоб ввечері з’явитися знову. Уночі можливий дощ із грозою. Вранці він стихне, та більше цього дня опади не розпочнуться.

У Міжгір’ї – уночі  +11, вдень – +22 градуси. Ясна погода протримається у Міжгір’ї зовсім недовго в ранковий час, а вже вдень небо вкриється хмарами. З середини дня і до його кінця йтиме дрібний дощ.

У Рахові буде уночі +11, вдень температура підніметься до +21 градус. Небо, ясне у Рахові вранці, затягнеться хмарами у середині дня та погода буде похмурою до самого вечора. Усю другу половину дня йтиме дрібний дощ.

23 липня відзначається день преподобного Антонія Печерського. У минулі часи помітили, якщо в цей день буде глухий грім – до тихого дощу, а якщо грім гучний, можна чекати на зливу. З давніх часів до нас дійшло цінне зауваження для рибалок: якщо грім у пісний день (середа і п’ятниця) – у рибалок буде хороший улов риби.

Народні прикмети на 23 липня

  1. Багато ряски – рік буде вдалим
  2. Вночі 23 липня розпочалася гроза – буде гарна погода
  3. Жаби по березі стрибають – прикмета того, що буде гарна погода
  4. Якщо 23 липня припадає на п’ятницю або середу, і в цей день гримить грім – значить, риба буде добре ловитися
  5. Різкий грім на Антонія – ознака, яка говорить про те, що буде невеликий дощ. Гучний грім – чекай зливи

zakarpatpost.net