Site icon zakarpatpost.net

Україна може залишитись без питної води. Закарпаття нині отримає хлор від угорців

Сьогодні Угорщина надасть Закарпаттю як гуманітарну допомогу партію хлору для очистки питної води.

Про це повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

У вівторок на Міжнародному пункті пропуску «Тиса», що на українсько-угорському кордоні, представники уряду Угорщини передадуть керівництву Закарпатської області партію рідкого хлору, який використовується для знезараження питної води. Ця гуманітарна акція – відповідь на прохання голови ОДА Геннадія Москаля до Генерального консула Угорщини в м.Ужгороді Йожефа Бугайла поставити на Закарпаття рідкий хлор угорського виробництва.

Нагадаємо, що через зупинку українського підприємства «Дніпро-Азот» запасу хлору для безперебійної роботи 18-ти насосно-фільтрувальних станцій області залишилося на кілька тижнів. У разі відсутності хлору підприємства змушені будуть припинити свою роботу й зупинити централізоване постачання води населенню, що неминуче призведе до спалаху інфекційних хвороб.

Орієнтовний час передачі хлору – 15.00 (точніший час буде повідомлено додатково). Прохання до представників засобів масової інформації, котрі хочуть висвітлити подію, акредитуватися за телефоном 095 828 27 34 (Юрій Шипляк).

zakarpatpost.net

Exit mobile version